Вашата мисия е не само отговорна, но рискова и опасна,

...
Вашата мисия е не само отговорна, но рискова и опасна,
Коментари Харесай

Каракачанов дари икона на бойците от 35-ия наш контингент в Афганистан

Вашата задача е освен виновна, само че рискова и рискова, тъй като се организира в един регион на света, в който всеки ден и всеки час ще бъдат предизвикателство.
Убеден съм, че добитата подготовка и морална мотивация са задоволителни за задачата, която ще извършите .
Това съобщи военният министър Красимир Каракачанов в Смолян при формалното изпращането на 35-ия контингент на Въоръжените сили за присъединяване в задачата на НАТО " Решителна поддръжка " в Афганистан.

Каракачанов съобщи на бойците, че опитът, насъбран там, ще бъде потребен за бъдещата работа в редовете на Българската войска . Освен запазване на териториалната целокупност и независимостта на страната, Българската войска извършва и задачи зад граница по запазване на мира и гарантиране на реда и сигурността в редица райони на света, разясни той.

Бойците от 35-ия контингент в Афганистан получиха икона на Св. Георги Победоносец от министъра с благопожелание да се завърнат всички живи и здрави на родна земя .

Командирът на 101-ви алпийски полк в Смолян полковник Димитър Кацаров връчи бойното знаме на контингента на неговия пълководец полковник Георги Маргитин .
Архимандрит Висарион отслужи водосвет на бойните флагове на контингента и на алпийския полк. Архиерейският наместник на Смолянската духовна околия отслужи и молебен за здраве на бойците.

Заместник-началникът на защитата генерал-лейтенант Пламен Атанасов връчи документ за присъединяване в задачата на командира на 35-ия контингент полковник Георги Маргитин . Той съобщи, че осъществяването на задача на хиляди километри от Родината, в условия на непрестанно изменяща се среда е огромно предизвикателство към военнослужещите от контингента.

" Като пълководец давам обещание да направя и невъзможното след шест месеца да се завърнем всички живи и здрави и с изпълнени задания ", съобщи още полковник Маргитин.

На ритуала по изпращането участваха още регионалният шеф на Смолян Недялко Славов, кметът на града Николай Мелемов , секретарят на президента на Република България по сигурност и защита Стефан Янев, командващият на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Любчо Тодоров, командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов, представители на военнопатриотичните организации и жители .

35-ия контингентът е в състав от 158 военнослужещи. Той включва народен детайл, рота за защита, екип от съветници и щабни офицери в щаба на задачата на НАТО. Национален пълководец на контингента е полковник Георги Маргитин, пълководец на ротата за защита е майор Стефан Димов, а помощник-национален пълководец - полковник Камен Иванов.

Международната задача на НАТО в Афганистан " Решителна поддръжка " е фокусирана върху подготовката, подпомагането и даването на екипи от съветници за афганистанските държавни институции и националните сили за сигурност във взаимоотношение с афганистанското държавно управление, сътрудниците и другите интернационалните организации, ангажирани в района. Участието ни в задачата е според отговорностите на България като член на НАТО.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР