ВАС отхвърли жалбите срещу оценката на въздействието върху околната среда

...
ВАС отхвърли жалбите срещу оценката на въздействието върху околната среда
Коментари Харесай

ВАС отхвърли жалбите срещу ОВОС за магистралата Русе - Велико Търново

ВАС отхвърли жалбите против оценката на въздействието върху околната среда за създаване на "Автомагистрала Русе - Велико Търново ", оповестиха от пресцентъра на съда.

Решението е дефинитивно и не предстои на касационно обжалване, защото обектът е от национално значение със стратегическа значимост. Жалбите против Оценка на въздействието върху околната среда са на група физически лица и на съдружие "Граждани за пътен надзор ". Върховните магистрати считат, че са голословни развитите от жалбоподателите съображения, че в процедурата по Оценка на въздействието върху околната среда не е прегледано и преценено вярно съществуващото положение на съставените елементи и факторите на околната среда и не е изработен аргументиран разбор на предстоящите въздействия.

Част първа от отчета за Оценка на въздействието върху околната среда съдържа в детайли изложение и разбор на съставените елементи и факторите на околната среда, които ще бъдат наранени в огромна степен от капиталовото предложение - атмосферен въздух и климатични фактори.
Докладът съдържа и изложение на въздействието върху повърхностни и подземни води, земни глъбини, земи и почви, растителен и скотски свят, предпазени територии и чувствителни зони, боклуци, ландшафт.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР