Вървим уверено към Велико Народно събрание, заяви бившият министър на

...
Вървим уверено към Велико Народно събрание, заяви бившият министър на
Коментари Харесай

Антон Станков: Вървим уверено към Велико Народно събрание

" Вървим решително към Велико Народно заседание ", съобщи някогашният министър на правораздаването Антон Станков пред Euronews Bulgaria.

" Липсваше спор при смяната на Конституцията, а преди да излезе решението на Конституционния съд по отношение на измененията в главния закон, ще бъде запълнен съставът му ", предвижда Станков.

" В последните 2-3 години всеки диалог на тематика право и съблюдаване на Конституцията е безспорен ненужен. Управляващите в никакъв случай не се преценяват с правила и закони. Основния проблем ще бъде процедурата по смяната на Конституцията. Вторият проблем е дали това Народно събрание има подготвеност да извърши тези промени. Не мога да предвиждам. Тепърва ще лъснат проблемите, които тези промени в Конституцията основават ", разяснява той.

" Еднозначно всички страни сочат, че мандатът на определените съдии в Конституционен съд би трябвало да бъде завършен. Те евентуално няма да изкарат цялостен мандат, само че самият Конституционен съд ще се произнесе за това. Единственото позитивно нещо е открояването на независимостта на съда в разделянето на Висш съдебен съвет. Но това основава и проблеми много. Трябва незабавно да се промени Законът за правосъдната власт, в случай че желаеме Висш съдебен съвет да действа ", счита юристът.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР