Върви проверка на Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) по

...
Върви проверка на Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) по
Коментари Харесай

АДФИ проверява МВР за щети от 81 млн. лв. от безстопанственост

Върви инспекция на Агенцията за държавна финансова ревизия (АДФИ) по досъдебното произвеждане за това, че в интервала от декември 2022 година до юни 2023 година длъжностно лице е направило занемареност, от която са последвали обилни вреди за Министерство на вътрешните работи в размер на 81 милиона лв..

Това сподели пред БНР в Кюстендил основният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев, само че отхвърли повече мнения.

Всички въпроси по това досъдебно произвеждане следва да се насочат към политическото управление на Министерство на вътрешните работи, означи основният секретар на министерството.

" Този въпрос е редно да го отнесете към министъра, аз ще се причисля към позицията на прокуратурата. Образувана е прокурорска кореспонденция, тя е предоставена по реда на Закона за правосъдната власт и е предоставена на АДФИ предвид на цитиране на данни ", сподели основен комисар Коцев.

Попитан по какъв начин ще разяснява изявление на някогашния вътрешен министър Демерджиев, че политическото управление на Министерство на вътрешните работи абдикира от отговорности, Коцев сподели:

" Аз съставлявам професионалното управление и не съм абдикирал от отговорностите си. "

Две са версиите за убийството на Алексей Петров, по които работи следствието и в тази връзка са и подхванатите преди дни дейности.

Едната е обвързвана с персоналния му живот, другата с бизнеса му, само че на този стадий няма преобладаваща версия, сподели още Живко Коцев, който беше в Кюстендил за разбор на работата на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи през 2023 година.

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР