Върнете се 19 години назад – годината е 2000 –

...
Върнете се 19 години назад – годината е 2000 –
Коментари Харесай

Българка – олимпийска и световна шампионка се прочува и със сладкарските си умения: Рецептата за нейната любима торта

Върнете се 19 години обратно – годината е 2000 – Олимпийските игри в Синди – Австралия. Там позаглъхналата популярност на българската лека атлетика избуява отначало, когато Тереза Маринова печели златния орден на троен скок! Следват европейски и международни трофеи! По-късно, към този момент майка на две деца, основава детска школа по лека атлетика.
Тереза се оказва обаче и труднодостижима майсторка в правенето на домашни торти!
И изключително на „ бисквитена торта “ с ябълки, орехи и канела! Самата тази композиция ви подсказва какъв удивителен усет би се постигнал при вярно съблюдаване на рецептата! А тя е следната:

Настъргвате 4 зелени или жълти ябълки, добавяте нормално към чаена лъжичка канела и 50 гр ситно смлени орехи. Разбърквате добре и по този начин получавате плънката на тортата. Две кофички заквасена сметана, смесени с две с.л. захар съставляват крема на тортата. Сега сте подготвени за главното – поставяте в тавичка ред бисквити и го покривате компактно с плънка, след това следва втори ред бисквити върху плънката и по този начин до момента в който достигнете до три реда бисквити, разграничени от по два пласта плънка. Най-горният ред бисквитите покривате деликатно със сметановия крем и поръсвате от горната страна с нови 50 гр ситно смлени орехи. Може да добавите и малко настърган естествен шоколад, а топченце течен шоколад би бил съвършена декорация за по този начин направената торта!

Сега е време цялото семейство и вашите посетители да й се насладите!
Да ви е сладко и благодарим ти, Тереза!
А ето и още една рецепта за вкусна торта:
БИСКВИТЕНА ТОРТА С БАВАРСКИ КРЕМ
Продукти:
250 г бисквити

600 мл. прясно мляко
2 опак. ванилов пудинг
6 жълтъка
2 ч.ч. сметана
50 г захар
Начин на подготвяне:

Първо се подготвя кремът. За задачата пудингът (2 опак.) се сварява с прясното мляко (600 мл.) и захарта (50 г). Щом се охлади, към него се прибавят жълтъците (6 бр) и сметаната (2 ч.ч.) и отново се разрушава.
Бисквитите (250 г) се потапят в сгорещено мляко за няколко секунди, подреждат се на дъното на правоъгълна тава и се заливат с част от крема. След това следва още веднъж ред бисквити и ред крем и по този начин до привършване на количествата. Бисквитената торта се приключва с крем и се поръсва щедро със смлени бисквити.
Декорира се с шоколадови капки (готов продукт) и се оставя в ледник за няколко часа да стегне.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР