Варненският свободен университет прави проект за най-старото златоДве нови награди

...
Варненският свободен университет прави проект за най-старото златоДве нови награди
Коментари Харесай

УниБИТ с холограми на паметници и съкровища

Варненският свободен университет прави план за най-старото злато
Две нови награди - за цифровизация и за социализация на културно-историческото завещание през 2019, присъди акцията " Чудесата на България ". Проектът на проф. доктор София Василева от Университета по биб-лиотекознание и осведомителни технологии се основава на виртуалната действителност като актуален метод за обучение. Разработен е въз основата на холограмите, към този момент се употребява в процеса на образование на студенти в региона на културното завещание. Насърчава интерактивните форми на преподаване и подкрепя диги-талното показване на музейни експонати.

Наградата за социализация отиде във Варненския свободен университет. Получи я президентът на вуза доктор Красимир Недялков. Проектът на университета е за социализиране на Варненския некропол.

Наградите на проф. Василева и доктор Недялков даде Калоян Паргов, ръководител на групата социалисти в Столичния общински съвет и член на комисията по обучение, просвета, просвета и културно разнообразие. Радвам се, че връчвам тъкмо тази премия, може би в памет на моя татко проф. Драгомир Паргов, който бе част от екипа на УниБИТ още преди да стане университет, сподели Паргов. И акцентира: " Дигитализацията на кул-турното завещание е бъдещето ". Много се веселя, че науката в региона на културно-историческото наслед-ство се развива с бързи темпове, с цел да може идните генерации да познават историята, заключи той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР