Варненският районен съд определи най-тежката мярка за неотклонение задържане под

...
Варненският районен съд определи най-тежката мярка за неотклонение задържане под
Коментари Харесай

Варненският съд остави в ареста двама от задържаните за разпространение на детска порнография


Варненският областен съд дефинира най-тежката мярка за неотклонение " задържане под стража " за двамата мъже, арестувани във Варна за разпространяване на нецензурен видеоматериали с деца.

Единият от тях съобщи, че има 12-годишен наследник, за който би трябвало да се грижи, защото той и брачната половинка му работят на смени. 48-годишният мъж сподели още, че съжалява. Другият арестуван е на 39 години и е несемеен. Двамата са упрекнати, че чрез компютър и посредством конфигурирана стратегия за продан на файлове са споделяли в интернет нецензурен видеоклипове и изображения с малолетни.



Престъплението е траяло във времето. И двамата са с чисто правосъдно минало. От събраните данни излиза наяве, че обвинените са се пробвали да заличат посетени уеб сайтове и да изтрият изтеглените файлове с порнографско наличие.

Съдът реши, че двамата би трябвало да останат в ареста, защото тежестта на закононарушението е огромна - шерване на над 20 000 нецензурен файла в интернет, в това число съдържащи полови извращения с дребни деца, на възраст от един месец до две години. Мерките за неотклонение може да бъдат обжалвани пред Варненския областен съд в тридневен период.

Автор: Татяна Кисьова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР