Варненският районен съд одобри постигнато споразумение между прокуратурата и 35-годишeн

...
Варненският районен съд одобри постигнато споразумение между прокуратурата и 35-годишeн
Коментари Харесай

35-годишен варненец бе осъден за отглеждане на канабис

Варненският областен съд утвърди реализирано съглашение сред прокуратурата и 35-годишeн мъж, с което той се признава за отговорен по повдигнатото по отношение на него обвиняване за развъждане на растения от рода на конопа. Пред съда той съобщи, че е склонен с постигнатото съглашение и се отхвърля от по-нататъшното разглеждане на делото по общия ред, оповестяват от пресслужбата на районния съд.

От неустановена дата през м.април 2022 год. до 4 юли същата година подсъдимият, в нарушаване на Закона за надзор върху наркотичните субстанции и прекурсорите, отглеждал в парцел във варненската околност „ Боровец “ общо 59 броя растения от рода на конопа /канабис/, в саксии с виcoчинa на стръковете oт 25 дo 85 сантиметра. Общото количество на сухата тревна маса, открита в населявания от подсъдимия парцел е към половин кг.

Районен съд - Варна утвърди съглашението, като реши, че то не опонира на закона и морала. За осъщественото закононарушение по член 354В, ал.1 от Наказателния кодекс, 35-годишният обвиняем, който е неосъждан до момента, следва да търпи наказване отедна година отнемане от независимост, с 4-годишен изпитателен период. В негова тежест са сторените по делото разходи. Съдебният акт е финален и влиза в действие незабавно.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР