Варненският окръжен съд за втори път отказа да освободи предсрочно

...
Варненският окръжен съд за втори път отказа да освободи предсрочно
Коментари Харесай

Отказаха да пуснат от затвора брутален убиец и изнасилвач

Варненският областен съд за повторно отхвърли да освободи предварително бруталният палач и изнасилвач Милен Илков, сподели инспекция на Дарик. Той изтърпява присъда от 13 години и 6 месеца за гибелта на бабичка, с която преди този момент блудства.

През есента на 2007 година Милен Илков е едвам 19-годишен. Живее в родния си град Дългопол, откъдето е и неговата жертва. В нощта на 9 против 10 октомври той влиза в дома на 84-годишната жена, като прониква през прозореца на къщата й.

Уплашената бабичка се пробва да окаже опозиция, само че Милен стартира да я бие и души. Събаря я на земята и брутално я изнасилва, като от самото начало не стопира да я постанова и да я влачи из къщата.

Жестоко пребитата бабичка е открита на идващия ден. Нейна съседка чува виковете й за помощ и влиза в къщата. Заварва я в извънредно тежко положение, а старицата съумява да й опише какво се е случило. Пострадалата е откарана в болница, където макар напъните на лекарите умира след две седмици.

Милен Илков е арестуван на идващия ден след зверствата. Той излиза от вкъщи на жертвата си гол от кръста надолу. Негови познати го виждат в този тип и го разпознават.

Възползвайки се от процедурата на съкратеното правосъдно разследване, Милен се признава за отговорен и получава наказване под минимума, който е 15 години затвор. Варненският областен съд постановява той да лежи зад решетките 13 години и половина, а присъдата е доказана и на идващите инстанции. Освен това е наказан да заплати и по 20 хиляди лв. обезщетение на двамата наследници на жертвата си.

В първите години в пандиза Милен показва положително държание и режимът му е променен от „ непоколебим ” на „ общ ”. Преместен е даже в затворническото общежитие в село Разделна, където обаче е хванат да използва опиати и още веднъж изместен във варненския затвор. Там също съумява да се достави с дрога и дава позитивни проби за приложимост на опиати. Освен това няколко пъти е наказван и поради сбивания.

След като излежава 10 години и половина, напролет на предходната година той прави първия си опит да излезе предварително на независимост. Жалбата му обаче е отхвърлена от съда. Същото се случва преди дни и с втората му тъжба. Дори да и на последва трета обаче след 15 месеца Милен Илков ще излезе на независимост.

Варненският областен съд остави без почитание и още две тъжби на пандизчии без почитание. Едната от тях е на рецидивист с близо 20 присъди, най-вече за обири, последната от които е 1 година затвор. Другият пандизчия, който остава зад решетките, е необразован ром.

Той е наказан на 5 години затвор поради нахлуване на жена на улица в Добрич, от която отмъкнал торба с покупки от магазин. Грабежът е осъществен единствено месец, откакто мъжът е излязъл от пандиза за предходна присъда.

5 месеца по-рано от пандиза излиза обаче татко на две деца, наказан за нечовечен побой на собствен комшия от варненското село Цонево. Пострадалият желал да вземе за жена сестрата на пандизчията, която обаче му отказала. Двамата мъже се старали, пострадалият извадил нож, само че братът му го лишил и почнал да го постанова с дървен прът. За нанасяне на междинна телесна щета той получил 5 години затвор от съда.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР