Варненският окръжен съд решава днес следобед дали да остави в

...
Варненският окръжен съд решава днес следобед дали да остави в
Коментари Харесай

Съдът във Варна решава дали да остави ареста мъжа, пребил до смърт съпругата си

Варненският областен съд взема решение през днешния ден следобяд дали да остави в ареста мъжа, пребил до гибел брачната половинка си. Той е упрекнат за причиняване на гибел по изключително нечовечен метод.

Загиналата Кремена е била жертва на редовно домашно принуждение. Действията по следствието демонстрират, че измъчваната жена е подавала няколко тъжби за домашно принуждение против брачна половинка си Борислав .
Брутално закононарушение във Варна: Мъж преби брачната половинка си до гибел (ОБЗОР) След като оставил брачната половинка си в безпомощно положение, мъжът извикал майка си, с цел да му помогне да се изнес
В неделя вечер – 23 февруари, след следващия скандал в фамилното им жилище, Борислав пребил от пердах брачната половинка си Кремена. След побоя той извикал майка си, с цел да му помогне да изнесат багажа му от фамилното жилище. Двамата напуснали жилището, без да се интересуват от положението на безпомощната Кремена. Майката на Борислав няма обвиняване.

Впоследствие обаче тя съобщавала в полицията, че връзките им са се подобрили.

Хюсние Хюсеин от Врана, потърпевша от домашно принуждение, сподели пред bTV, че е имала доста сложна връзка с полицията, когато се е оплаквала от принуждение и най-много, когато се е опитвала да защищити детето си.

Снимка: btvnovinite.bg

„ Реагират по този начин все едно им приказваш някакви небивалици”, сподели дамата. Тя също като умрялата Кремена е оттегляла жалбите си поради закани.

Тежкото престъпно действие във Варна идва на фона на новоприетите промени в Наказателния кодекс. Една от тях криминализира убийствата, осъществени при изискванията на домашно принуждение, като ги санкционира с отнемане от независимост от 15 до 20 години или с пожизнен затвор.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР