Варненският окръжен съд призна за виновен 43-годишния Махмут А., който

...
Варненският окръжен съд призна за виновен 43-годишния Махмут А., който
Коментари Харесай

Бърза присъда за мъж, предложил подкуп на полицейски патрул от РУ– Аксаково

Варненският областен съд призна за отговорен 43-годишния Махмут А., който предложил рушвет на пътни служители на реда от РУ– Аксаково, с цел да не му сформират акт за административно нарушаване.

Махмут живеел със фамилията си в Берлин, като през октомври тази година бил на посетители при родственици в село в община Тервел. В ранните часове на 19 октомври 2023 година пътувал към летище Варна, за полет до Германия. Около един часа след среднощ бил спрян за инспекция от полицейски патрул. При контакт с лидера, чиновниците на полицията се усъмнили, че 43-годишния мъж е използвал алкохол и му обяснили, че се постанова да бъде тестван с техническо средство. Уредът отчел позитивен резултат - 0,56 промила алкохол в кръвта. За да не му бъде формиран акт да определяне на административно нарушаване на Закона за придвижване по пътищата, Махмут А. предложил 130 лв. на полицейския патрул.

Мъжът е с чисто правосъдно минало и работи в Германия. Обвинителният акт е импортиран в съда на 6 ноември т.г.

За осъщественото закононарушение, Варненският областен съд наложи наказване на Махмут А. „ отнемане от независимост “ за период от 8 месеца, чието изтърпяване отсрочи с изпитателен период от 3 години, както и санкция в размер на 500 лв.. Предложеният рушвет от 130 лв. се лишава в интерес на страната.

Присъдата предстои на обжалване или митинг в 15-дневен период.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР