Варненският окръжен съд призна за виновен 37-годишният Венцислав А. от

...
Варненският окръжен съд призна за виновен 37-годишният Венцислав А. от
Коментари Харесай

15 години затвор за мъж от Варна, по обвинение, че е пребил до смърт свой приятел 

Варненският областен съд призна за отговорен 37-годишният Венцислав А. от Варна в убийството 35-годишния Явор С., с който живеели в един вход. Убийството е осъществено по изключително непосилен за жертвата метод и с особена свирепост. Съдът призна за почтен Венцислав по другото му повдигнато обвиняване – че е направил дейности на полово задоволство посредством приложимост на мощ по отношение на Явор, оповестяват от пресцентъра на институцията.

``
реклама 
Според Наказателния кодекс, закононарушението, в което е упрекнат е тежко съзнателно и се санкционира с „ отнемане от независимост “ от 15 до 20г., пожизнен затвор или пожизнен затвор без право за подмяна.
Припомняме хронологията на закононарушението. Венцислав и жертвата му – 35-годишният Явор С. преди години били съседи. След като майката на Явор умряла, той почнал да води бездомнически живот, защото апартаментът, в който живеел бил лишен от банка. От декември 2017 година той заживял в дома на Венцислав. На 13.02.2018г. вечерта зародил спор в жилището на подсъдимия и неговата другарка, мотив за който било наличието на Явор. Раздразнен от това, Венцислав А. почнал да нанасял удари с ритници, юмруци и дървена сопа по тялото на Явор, след което захвърлил тялото му до блока си.  На 14 февруари 2018 година преди обяд инцидентен минувач го забелязал, разпознал го и се обадил на тел. 112. По време на превозването към незабавния център Явор умрял. Тройната съдебно-медицинска експертиза открива голям брой травматични увреждания получени в резултат на мощни удари. Те са повода за бавната и мъчителна гибел на 35-годишния мъж.
Делото беше формирано на 10.04.2019г. и завърши за 6 месеца, като не са били отлагани съвещания по виновност на съда. 
Като цивилен просител и частен обвинител по делото беше конституирана сестрата на убития мъж, която предяви иск за претърпени неимуществени вреди в размер на 500 000лв.  
По време на правосъдните прения държавното обвиняване изиска наказване „ пожизнен затвор “ за подсъдимия. 
В последната си дума пред съда подсъдимият Венцислав А. съобщи че е с чисто сърце, душа и съвест и не е направил закононарушението, в което е упрекнат. 
37-годишният обвиняем е със приблизително обучение, разведен, работи, оправдан.
За осъщественото закононарушение, Варненският областен съд наложи на Венцислав А. наказване отнемане от независимост в размер на 15 години. Мъжът ще търпи наказването при първичен непоколебим режим. 
Подсъдимият е наказан да заплати на сестрата на убития обезщетение за претърпените неимуществени вреди вследствие на действието – сумата от 100лв., като отхвърли желае до сумата от 500 000лв. като необоснован. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР