Варненският окръжен съд призна за виновен 34-годишния Рашко Н., за

...
Варненският окръжен съд призна за виновен 34-годишния Рашко Н., за
Коментари Харесай

Рашко, който причака момиче на Крайбрежната алея във Варна и открадна телефона й, ще лежи в затвора

Варненският областен съд призна за отговорен 34-годишния Рашко Н., за това че направил обир в изискванията на рисков рецидив. Престъплението е било съпроводено с приложимост на мощ.

На 27 юли предходната година, момиче се прибирало от дискотека на крайбрежната алея във Варна. В непосредственост до сцена " Раковината “ в Морската градина била застигната от Рашко Н., който помолил за цигара. Жената му дала отговор, че няма. В едната си ръка държала мобилен телефон, а в другата дамската си чанта. 34-годишният мъж траял да моли за цигара още няколко пъти, до момента в който в един миг момичето спряло и му споделило да я остави на мира. Тогава Рашко Н. я блъснал с ръка, от което момичето залитнало и изтървало на земята движимостите, които държало в ръце. Нападателят сграбчил мобилния и́ телефон и банкнота, всичко на обща стойност 618 лв. и побягнал в посока Фестивален комплекс.

Мъжът е без обучение, необразован, не работи, осъждан неведнъж, като осъжданията му през 2022 и 2019г. обуславят квалификацията на действието рисков рецидив. Грабежът предходната година е осъществен, откакто е бил наказан на " отнемане от независимост “ два и повече пъти за умишлени закононарушения и не са изтекли пет години от изтърпяването на предходните му присъди.

По искане на отбраната на подсъдимия Рашко Н. делото беше прегледано в изискванията на кратко правосъдно разследване. При тази процедура, съгласно Наказателно-процесуален кодекс, при постановяване на неоправдателна присъда, размерът на наказването " отнемане от независимост “ наложително се понижава с 1/3.

За осъщественото закононарушение, Варненският областен съд му наложи наказване " отнемане от независимост “ след редукцията за период от 3 години и 6 месеца, което да изтърпи при първичен " непоколебим “ режим.

Присъдата предстои на въззивна инспекция в 15-дневен период от през днешния ден.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР