Варненският окръжен съд определи мярка задържане под стража“ на 43-годишния

...
Варненският окръжен съд определи мярка задържане под стража“ на 43-годишния
Коментари Харесай

Варненският съд задържа под стража украинец за разпространение на наркотици | Разследват го и за източване на банкови карти

Варненският областен съд дефинира мярка „ задържане под стража “ на 43-годишния Едуард К., упрекнат в държане за разпространяване на високорискови наркотични субстанции, оповестяват от пресслужбата на институцията за Moeto.net.

Мъжът е украински жител със статут на чужденец с краткотрайна протекция у нас.

На 16 февруари тази година той е бил притеглен към наказателна отговорност. Според обвиняването в хотелската стая, в която обитавал в курорта Златни пясъци, били открити и конфискувани към 37,40 грама марихуана, държани за разпространяване.

В правосъдното съвещание, от прокуратурата показаха, че Едуард К. се проверява и за, без единодушието на титулярите им. Но за това закононарушение към момента не му е било предявено обвиняване.

Защитата на обвинения изиска от съда мярка за неотклонение – „ парична гаранция “. Според юриста на Едуард К., събраните досега доказателства не били задоволително, с цел да се реши, че точно той е създател на действието. От друга страна мъжът съдействал на органите на следствието и нямало данни да се е укривал.

След като се срещна със събраните материали по делото, съдът реши, че от тях би могло рационално да се подозира, че Едуард К. е съпричастен към повдигнатото му обвиняване. Престъплението, за което е притеглен се санкционира с отнемане от независимост над 5 години и съгласно закона е тежко.

Съдът уточни, че е допустимо 43-годишният мъж да е съпричастен и към друго действие – разплащане с непозната банкова карта, без единодушието на титуляра или машинация . Работещи в хотела са свидетелствали, че заплащанията, които е направил Едуард К. за престоя си, са били оспорени от титуляра на разплащателния инструмент.

Според правосъдният състав, това е причина мъжът да се укрие като напусне мястото си на престояване, както и страната ни, в случай че му бъде взета по-лека мярка за неотклонение. За съда е действителна и заплахата обвиненият да извърши закононарушение против правораздаването, като се опита да избегне наказателната отговорност. Поради съществуването на всички наложителни предпоставки за установяване на най- тежката мярка за неотклонение, Варненският областен съд реши, че Едуард К. следва да бъде арестуван под стража.

Определението предстои на обжалване.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР