Варненският окръжен съд одобри споразумение, постигнато между прокуратурата и 42-годишната

...
Варненският окръжен съд одобри споразумение, постигнато между прокуратурата и 42-годишната
Коментари Харесай

Мъж и жена от Варна бяха осъдени за разпространение на метамфетамин

Варненският областен съд утвърди съглашение, реализирано сред прокуратурата и 42-годишната Жечка И. и 41-годишния Пламен М. Жената, сама и в съучастничество с мъжа, през интервала 09.11.2022г. – 09.03.2023г., в гр. Варна, при изискванията на продължавано закононарушение държали и разпространявали високорискови наркотични субстанции.

Жечка И. и Пламен М. бяха арестувани при профилирана интервенция през март 2023 година. В дома на обвинените, които съжителствали на фамилни начала, били открити и конфискувани метамфетамин, марихуана, везни и пари. В интервала от ноември 2022 година до задържането им през март 2023 година двамата са осъществили най-малко четири покупко-продажби, като продали на разнообразни свои клиенти метамфетамин.

Жечка И. е с главно обучение, неженена, неосъждана, безработна. Пламен М. е осъждан, необразован, неженен, притежател на компания в чужбина.
Пред съда двамата признаха виновността си и се отхвърлиха от разглеждане на делото по общия ред. Заявиха, че са подписали съглашението непринудено, като са наясно с последствията от това. Съдебният състав на Варненския областен съд, обаче изиска увеличение на оферти размер на наказването. Според съда, препоръчаното в постигнатото съглашение наказване и прекомерно демократично за такова тежко закононарушение и не би изпълнило задачите на наказването – да подейства възпиращо и възпитателно.

След като страните одобриха препоръчаните промени от съда, съглашението беше утвърдено, като непротиворечащо на закона и морала.

Жечка И. и Пламен М. одобриха да търпят наказване от по 2 години „ отнемане от независимост “, чието изтърпяване да бъде отсрочено с 4 години изпитателен период. Кумулативното наказване санкция не им беше наложено.

Одобреното от съда съглашение има последствията на влезнала в действие присъда.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР