Варненският окръжен съд допусна изпълнението на Европейска заповед за арест

...
Варненският окръжен съд допусна изпълнението на Европейска заповед за арест
Коментари Харесай

Екстрадират в Германия още един българин, работил в колцентър

Варненският областен съд позволи осъществяването на Европейска заповед за арест по отношение на 28-годишен българин който се търси от правосъдните управляващи в Германия за присъединяване в проведена незаконна група за компютърни закононарушения, измами и шикалкавене.

Според немските управляващи, Никола Б. и други негови сътрудници, които работели в колцентър в офиси в София и Варна, подвеждали задгранични клиенти да влагат обилни суми пари в разнообразни финансови принадлежности с обещания за високи облаги.

Инвеститорите имали опция да наблюдават повишаването на сумите в платформа, която проверяващите открили, че в действителност е манипулативен програмен продукт. Реално инвестиции със средствата не били правени, а депозитите били превеждани по сметки на незаконната група.

Според немската прокуратура, измамите, осъществени персонално от Никола Б., в интервала 17.01.2019 година до 04.12.2020 година в Мюнхен, Нордхайм и други обитаеми места в Германия са 40 за общо 328 951 евро.

Според немския Наказателен кодекс, оптималният размер на плануваното наказване за закононарушенията, в които е упрекнат мъжът, е 15 години отнемане от независимост.

Европейската заповед за арест е издадена на 19 септември тази година от Районния съд в Бамберг. Българинът беше арестуван на 25 октомври тази година във Варна.

След направено искане до немските управляващи, Варненският областен съд получи наложителната гаранция, че при неоправдателна присъда, българинът ще бъде върнат у нас за осъществяване на наказването.

Съдът дефинира мярка за неотклонение „ задържане под стража “ до влизане в действие на правосъдния акт.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР