Варненският мултимилионер Веселин Марешки днес обяви официално, че напуска петролния

...
Варненският мултимилионер Веселин Марешки днес обяви официално, че напуска петролния
Коментари Харесай

Марешки разпродава и бизнеса с лекарства

Варненският мултимилионер Веселин Марешки през днешния ден разгласи публично, че напуща петролния бизнес и има намерение да излезе в пенсия. Проверка на Lupa.bg сподели, че някогашният зам.-шеф на Народното събрание никак не се майтапи и тихомълком е почнал да разпродава и бизнеса си с лекарства.

Фирма “Трейднет България”, която е един от главните играчи в реекспорта на медикаменти, тихомълком е била трансферирана на нов притежател преди месец и половина.

Компанията до 2012 година беше благосъстоятелност на шефа на "Воля ". След това част от нея беше продадена на рускинята Нина Катченко, която е гадже на Александър Мозякин - бащата на Светлана Марешка, брачната половинка на Веселин. Делът на варненеца пък мина в ръцете на майка му Веска (на главната снимка), което е остаряла процедура на Марешки - на името на родителката му има 117 компании!

Преди месец и половина Веска е отстъпила мястото си в управата на “Трейднет България” на Юри Генов - прочут варненски ресторантьор и остарял другар на Веселин, който дълги години държеше паметното заведение "Мадрид " в града.

“Трейднет България” търгува с медикаменти, които по-късно се изнасят за страни от Европейски Съюз. Това е така наречен реекспорт - лекарства, предопределени за България и доставени на по-ниски цени, се продават в чужбина съвсем двойно по-скъпо. Този бизнес не е неразрешен, само че минава за не изключително етичен./ lupa.bg
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР