Варненският кмет Иван Портних заяви, че контролът на чистота на

...
Варненският кмет Иван Портних заяви, че контролът на чистота на
Коментари Харесай

Варненският кмет Портних: Ровенето в контейнерите е организирано, вадят се пари от това

Варненският кмет Иван Портних съобщи, че контролът на непорочност на града ще бъде засилен. Пред медиите той даде обещание да има наказания за заведенията, които изхвърлят отпадъците си контейнерите за битова боклук, тъй като това е нарушаване. Той акцентира също, че ще бъдат глобявани и обособени хора, които са хванати да бъркат в съдовете за боклук.

“Не става въпрос за клошари, а за проведено събиране на боклуци от контейнерите. От това се вадят пари ”, разяснява Портних в отговор на журналистически въпрос. Той сподели също, че за това би трябвало да се носи наказателна отговорност. Другият проблем, който това проведено тарашене на контейнерите основава, е чупенето на капаците им. Това затруднява доста автоматизираната система за събирането им.

Портних прикани медиите да са дейни по тематиката и да оказват помощ на общината да изясни на варненци, по какъв начин вярно да изхвърлят отпадъците. Той добави, че ще има нова акция за изхвърлянето на строителни боклуци и остаряла мебелировка единствено в избрани дни.

Кметът на Варна даде обещание също по този начин да има инспекция дали строителните и ремонтни работи по централния хотел “Черно море ” не престават, в случай, че има възбрана за такива в дейния сезон. Той призна, че е минавал край хотела, само че не е забелязал там да се работи, може би тъй като не е бил в работни часове на мястото.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР