Варненският кмет Иван Портних връчи грамоти на първите 14 участници,

...
Варненският кмет Иван Портних връчи грамоти на първите 14 участници,
Коментари Харесай

Наградиха първите участници в курса по роботика във Варна

Варненският кмет Иван Портних връчи грамоти на първите 14 участници , сполучливо приключили курсове по роботика и програмиране за възпитаници на възраст от XI до XII години . Те са проведени с поддръжката на Община Варна – Център за кариерно насочване и Професионалната гимназия по компютърно моделиране и компютърни системи „ Акад. Б. Сендов “. Инициативата е част от платформата „ Варна-град на знанието “, показват от пресцентъра на локалната администрация.

4 деца от първите 2 тима – Николай Цветков, Денислав Тодоров, Кристиан Симеонов и Огнян Куманов са победили в провелите се в края на курса надпревари. Те са получили предметни награди и опция да вземат участие в специфичен мастър клас . Той ще се организира през септември, също ще е безвъзмезден и в него ще се включат всички спечелили от образованието.

На награждаването участваха шефът на Професионалната гимназия по компютърно моделиране и компютърни системи „ Акад. Б. Сендов ” Вяра Дукова, преподавателите и менторите на децата и родители.

Курсовете по роботика се организират всеки понеделник през юли и са с дълготрайност от 5 дни . Всеки петък учениците ще показват софтуерните си решения на уъркшоп пред родители и другари.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР