Варненският апелативен съд потвърди отказа на Разградския окръжен съд да

...
Варненският апелативен съд потвърди отказа на Разградския окръжен съд да
Коментари Харесай

Потвърден арест за държане с цел разпространение на марихуана в Разград

Варненският апелативен съд удостовери отхвърли на Разградския областен съд да постанови по-лека мярка за неотклонение на упрекнат в държане за разпространяване на високорисково наркотично вещество. Предмет на действието, за което е притеглен Веселин Г., са 28.6 грама марихуана. 

Адвокатът му настоя, че по този начин повдигнатото обвиняване не изисква наложително използване на мярка „ задържане под стража “. Той счита, че Веселин излишно е в ареста, в случай, че в последните месеци не са събирани нови доказателства и не са осъществявани процесуално-следствени дейности. 

Представителят на Апелативната прокуратура е на мнение, че от доказателствата може да се направи обосновано съмнение за авторството на действието. Опасността от укриване се извежда от множеството пътувания на обвинения отвън страната. Рискът от осъществяване на закононарушение при по-лека мярка се обуславя от 3 предишни осъждания с предмет наркотични субстанции, както и от предхождаща активност по разпространяване. 

Апелативният съд във Варна показа изводите на Разградския областен съд, който е оценил всички относими условия. Съществува обосновано съмнение Веселин Г. да е направил действието. Тази теза се основава на задоволително доказателства и не се оспорва от отбраната. Първата инстанция вярно се е позовала на данните за личността на обвинения.

Той има 3 предишни присъди за 4 закононарушения. Три от действията са свързани с държане на наркотични субстанции и ръководство на автомобил след използването им. Последното закононарушение е било осъществено в изпитателния период на предхождащо наказание. Това значи, че възпиращ и изправителен резултат не е бил реализиран. Допълнително събраните данни за личността на Веселин Г. също са отрицателни. 
По тези съображения не е нужна подмяна на задържането му под стража с по-лека мярка за процесуална насила, реши Апелативният съд. Определението е дефинитивно и не може да се апелира. 
 

    
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР