Върнаха се! Чуждите отново могат да бъдат видени и чути

...
Върнаха се! Чуждите отново могат да бъдат видени и чути
Коментари Харесай

Туризмът в Европа: Пътуването е като хазарт

Върнаха се! Чуждите още веднъж могат да бъдат видени и чути да се разхождат по улиците на европейските градове. Но макар че Европа отваря порти, туристите споделят, че пътуването по време на пандемията е комплицирано. Така стартира публикацията на Агенция Франс Прес, показана от организация Фокус.

От 9 юни е допустимо туристите още веднъж да посещават Европа, според от здравната конюнктура в страната на генезис и данните за имунизацията на пасажера. Сред другите ограничения, които могат да се приложат, са доказателство за цялостна имунизация повече от две седмици преди пътуването, документ за възобновяване от по-малко от шест месеца преди пътуването, негативен RT-PCR или тест за антигени, здравна форма, карантина или самоизолация от седем до 10 дни.

Разликите водят до неустановеност, пред която са изправени пасажерите.

" Един ден имате потребност от това, различен ден от това. Когато пристигнахме на летището, бяхме помолени да попълним нови документи, макар че към този момент сме попълнили няколко ", означи Брандън Макданиел, предприемач от Тексас, който беше на петседмично пътешестване със фамилията си.

Съпругата му Кристал, дизайнер, прибавя: „ Знаем, че след известно време ще бъде доста скъпо да се създадат всички проби, нужни за влизане във всяка страна, само че в случай че това е належащо, с цел да можем да пътуваме още веднъж, ще го създадем. "

Съединени американски щати са в „ зеления “ лист на страните по канара, открита във в средата на юни, което значи, че хората от там не се нуждаят от тест, в случай че са били изцяло имунизирани.

" Американците желаят да се върнат от известно време ", означи Корин Менего, началник на службата по туризма в Париж.

" Във всички изследвания виждаме, че Париж към момента е главната дестинация за тях. И защото акциите за имунизиране започнаха там по-рано, доста от тях бяха имунизирани, което улеснява пътуването ", добави тя.

Въпреки повторното отваряне, броят на американските туристи, посещаващи Париж, е понижен с 85% от равнището през юни 2019 година, а идващите задгранични туристи като цяло са намалели с 60%, споделят от туристическото бюро.

" През 2019 година имаше 10 милиона души през лятото. През 2020 година посрещнахме два милиона, а тази година чакаме сред четири и пет милиона ", сподели Менего.

Денис Фариас, който държи магазин за сувенири покрай Айфеловата кула, сподели: „ В момента в Париж в действителност няма повече туристи. Преди две години бяхме петима (работещи) в магазина, в този момент съм самичък. "

Което е добре за доста от туристите.

„ Тъй като хората са по-малко, можете да отделите време за повече неща, да прекарате по-малко време на опашка, това е релаксираща атмосфера “, означи Мохамед Шарпенел, който работи в бранша на недвижимите парцели в Дубай.

„ Щастието отново е налице “, заключи той.

Числото на туристите може да е малко заради несигурността дали Европа ще допусне туристи през лятото, което обезсърчи някои хора при правенето на ваканционни проекти преди месеци.

" Най-лошото беше чакането. Бяхме резервирали през март, само че не знаехме по кое време Франция ще отвори още веднъж ", сподели учителят от Чикаго Мартин Дъглас.

„ Днес пътуването е като хазарт. “

На 1300 километра на юг в испанската столица туристите описаха друга история. „ Самолетът ми беше цялостен “, споделя Люк Джонсън, 19-годишен студент от Денвър, Колорадо.

" Бихме желали да отидем в Германия и Холандия, само че трябваше да минем през карантина. "
 Пет хрумвания за тематичен туризъм, които би трябвало да опитаме Пет хрумвания за тематичен туризъм, които би трябвало да опитаме
Искате да пътувате, само че не просто да обикаляте наляво-надясно, а да вършиме тематични турове из България? Не се тревожете! В тази публикация...

56-годишната Елена Шуп, двойна гражданка на Съединени американски щати и Испания, която живее в Южна Каролина, съобщи, че е стигнала до Мадрид през Далас с щерка си, макар многочислените ограничения, които усложняват нещата.

" Какво би се случило с тези, които не са механически грамотни ", попита тя.

„ Знам да вземем за пример, че майка ми в никакъв случай не би могла да го направи! “

От януари до април Испания е приела 1,8 милиона задгранични туристи съгласно националния статистически институт. Това кара страната единствено да мечтае за изпълняването на задачата си за 2021 година от 45 милиона.

Euromonitor International, компания за пазарни изследвания, пресмята, че тази година ще има 61 % по-малко китайски гости в Западна Европа, макар цифровия документ Covid за целия континент, предопределен да облекчи рестриктивните мерки за пътешестване.
 Заетостта на турските хотели на егейското крайбрежие доближи 90% Заетостта на турските хотели на егейското крайбрежие доближи 90%
Хотелите по егейското крайбрежие на Турция са запълнени с 90 % от потенциала си преди Курбан-байрам, предава “Анадолската...

Чуждестранни туристи също могат да бъдат открити да се движат по каналите на Венеция, въпреки и доста по-малко от нормално.

" По-малко туристи е по-добре за мен! ", съобщи 34-годишната Ан Фанг от Аризона. Тя сподели, че към този момент е била имунизирана, тъй че това не основава проблем, само че има малко документи.

„ Мисля, че е малко по-трудно поради цялата документи да дойда в Европа, само че стигнах до тук “, сподели тя.

Дори тези от " алените " страни, които би трябвало да изискат позволение за влизане в Европа, съумяват да го създадат.

33-годишният Кокуло Лоуобахсуно от Либерия призна, че в началото е бил малко обезпокоен. " Но когато просто съблюдавах условията, това не беше проблем за мен ", сподели той. „ Направих си теста, изцяло съм имунизиран. “

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР