Varna24.bg Прокурор Атанас Янков, познат от множество тежки наказателни дела в

...
Varna24.bg
Прокурор Атанас Янков, познат от множество тежки наказателни дела в
Коментари Харесай

Няма милост за Черната вдовица

 Varna24.bg Прокурор Атанас Янков, прочут от голям брой тежки наказателни каузи в Окръжния съд на Пловдив, е нараснал в служба. Днес са първите каузи на обвинителя в Апелативен съд - Пловдив, съобщи кореспондент на  Plovdiv24.bg .

Атанас Янков слага начало на кариерата си в по-високата инстанция с каузи за гледане на ограничения за неотклонение на арестувани под стража. В 9:00 той застана зад банката на обвинителя в зала 2 на Апелативния съд за делото на така наречен .

Припомняме, че Бойка Янушева (известна още като Черната вдовица, защото е погребала двама съпрузи) и Слейман Хамед, който е с двойно поданство (българско и ливанско), са упрекнати в пране на пари. Те бяха арестувани през април при взаимна интервенция на Окръжна прокуратура и БОП, при която е предотвратено източването и изпирането на 40 милиона евро. Според държавното обвиняване, през 2021 година в Пловдив, Янушева и Хамед, откакто са се сговорили авансово, са правили финансови интервенции с имущество, за което са знаели, че е добито посредством закононарушение или друго публично рисково действие. Двамата са направили изпиране на пари посредством 17 банкови превода за общо към 0.5 милиона евро. Други 90 превода не са осъществени, поради блокиране на сметката.

Прокурор Атанас Янков изиска Апелативният съд да остави в ареста Янушева и Хамед, което беше почетено.

За проблема със 64-годишния Тошко Тодоров от село Столетово обвинителят беше на едно мнение с юриста на обвинения и пледира за " домакински арест ". Припомняме, че мъжът, прочут с прозвището в южната ни съседка. Искането за екстрадиция ще се преглежда на 28 октомври.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР