Varna24.bg Апелативен съд – Варна потвърди определение на Варненския окръжен съд,

...
Varna24.bg
Апелативен съд – Варна потвърди определение на Варненския окръжен съд,
Коментари Харесай

Емил, обвинен за огнения ад, в който загинаха две деца, остава в ареста

 Varna24.bg Апелативен съд – Варна удостовери определение на Варненския областен съд, с което под стража е бил арестуван мъж за провокиран палеж, оповестиха от пресслужбата на институцията.

Емил Х. и Мартина Й. са привлечени като обвинени за това, че в съучастничество са направили палеж с настъпили обилни материални вреди и последвала гибел. Инцидентът стана на 9 октомври във варненския кв. " Владислав Варненчик ". Починаха две деца. Родителите апелираха правосъдните актове на първата инстанция, само че заради заболяване, разглеждането на жалбата на майката - Мартина бе отсрочено.

Защитата напомни, че по време на пожара бащата не е бил жилището. Обвиняемият сподели, че в случай че е бил просрочен още малко, жертвите щели да са повече.

Представителят на Апелативната прокуратура смята, че при по-лека мярка за неотклонение 37-годишният мъж би могъл да се укрие, тъй като от нескончаем интервал не обитава на непрекъснатия си адрес.

Съдебният състав реши, че от събраните данни може да се изведе обосновано съмнение за съпричастност към осъщественото тежко съзнателно закононарушение. За действието Наказателният кодекс планува наказване от 5 до 15 години отнемане от независимост.

От две години обвиненият не живее на непрекъснатия си адрес. Опожарения апартамент родителите употребили без адресна регистрация, а Емил няма друго жилище. Това значи, че има риск да се укрие. Фактът, че закононарушението, предмет на актуалното следствие, е осъществен в изпитателния период на негова предходна присъда за държане на опиати, обосновава действителния риск от ново нарушаване на закона. Този извод се поддържа и от резултата от химическа експертиза, с която е открито съществуване на амфетамин и екстази в организма му. Разследваният палеж е закононарушение с висока степен на социална заплаха, съобрази още въззивната инстанция.

Определението, с което Варненският апелативен съд удостовери непрекъснатия арест на бащата, упрекнат за осъществен палеж, не предстои на обжалване. 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР