Varna24.bg."Ние и в момента имаме камери, които са в коридорите,

...
Varna24.bg."Ние и в момента имаме камери, които са в коридорите,
Коментари Харесай

Министър Вълчев във Варна: Камери в училище ще разрушат доверието между родители и учители

Varna24.bg .
"Ние и сега имаме камери, които са в коридорите, до които родителите нямат достъп. Тук става въпрос за една група родители, които желаят да има подобен достъп по всяко едно време. Аз съм черноглед, че в случай че ние сложим камери във всяка една класна стая и детска градина, ще решим казуса. 
В основата на универсалното модерно обучение, е доверието сред родителите и учителите. Ние без това доверие не можем да се оправим с нито един проблем в системата, без взаимоотношението сред родители и учители. 
Ако сложим камери, това ще бъде опит ние да търсим механически решения като сурогат на това доверие, като го разрушим още повече. Не съм уверен, че това е вярно. След това ще изпаднем в спиралата да търсим нови и нови решения като заместители на доверието.
Що се отнася до това дали би трябвало психолози да работят с учители, родители и деца по настрана, моето наблюдаване демонстрира, че където има положително взаимоотношение сред родител и учители, има положителни резултати. Ние би трябвало да обезпечим тези спомагателни екипи, които да оказват характерна психическа поддръжка. Знаете, че осигуряваме експерти за логопедична поддръжка, ресурсен преподавател, някъде е належащо посредник да работи с родителите, когато те са от проблематични групи. 
В идващите години министерството ще върви към разширението на финансирането, с цел да може в множеството просветителни институции да има повече такива експерти. Това е заложено като идея и в Закона за предучилищното и учебно обучение. Не споделям, че ще реши проблемите с експанзията, само че единствено взаимоотношението на разнородни експерти и родители е рецептата, която може да ни помогне да редуцираме този феномен. ", сподели министърът. 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР