Varna24.bg Кметът на Варна Иван Портних посрещна днес участниците в

...
Varna24.bg Кметът на Варна Иван Портних посрещна днес участниците в
Коментари Харесай

Кметът посрещна участниците в най-колоритния варненски фестивал

 Varna24.bg Кметът на Варна Иван Портних посрещна през днешния ден участниците в Международния фолклорен фестивал " Варненско лято " и пожела да научи какви са усещанията им от гостуването им в морската столица, съобщи кореспондент на Varna24.b g.

" Благодаря ви, че се отзовахте на нашата покана да участвате в най-колоритното събитие, което градът ни организира. Изключително се веселя, че фестивалът набира международна известност. По данни на Дирекция " Култура " от основаването на фестивала към този момент над 10 000 участници са танцували на летните подиуми на град Варна, посетители от 49 страни. Събитието е извънредно предстоящо от варненци и гостите на града, тъй като с помощта на вашите прелестни танци, музика и костюми се основава в действителност една неповторима и доста приятна атмосфера в морската столица ", сподели кметът. 

Припомняме, че 10 ансамбъла от Армения, Аржентина, Башкирия, Грузия, Колумбия, Испания, Словакия, Северен Кипър и България вземат участие в 28-то издание на Международния фолклорен фестивал " Варненско лято “. Проявата минава под мотото " Заедно през днешния ден и вечно. Да останем другари “. Организатор на събитието е Община Варна, а българското присъединяване е показано от фолклорния отбор,,Варна “ при НЧ,,Христо Ботев “ и ансамбъла за национални песни и танци " Одесос “ при ОД на МВР-Варна. 

Програмата стартира на 28 юли от 19 ч. с обичайното колоритно шествие на танцьорите, което мина от площад " Независимост “ до входа на Морската градина. Финалът е на 1-ви август от 21 ч. в Летния спектакъл, с галаконцерт на участниците. Във всяка от фестивалните вечери ансамблите ще вземат участие с стратегия от 19 ч. на сцена " Раковина “ и от 21 ч. в Летния спектакъл. Съпътстващи концерти са планувани в курортния комплекс " Златни пясъци “ от 20,30 ч. на 29-ти и 30-ти юли, както и в регион " Владиславово “ - от 20 ч. на 31-ви юли. Всички прояви са с вход свободен. 

Досега в границите на МФФ " Варненско лято " на сцената на Летния спектакъл са танцували над 10 000 реализатори от 49 страни - от Европа, Азия и Америка. Фестивалът е член на Европейската фестивална асоциация, както и на Асоциацията за фолклорни фестивали член на ЮНЕСКО.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР