Варна. Специална пощенска марка, посветена на 100-годишнината от обявяването на

...
Варна. Специална пощенска марка, посветена на 100-годишнината от обявяването на
Коментари Харесай

Валидираха пощенска марка „Варна - 100 години курортен град“

Варна. Специална пощенска марка, отдадена на 100-годишнината от оповестяването на Варна за курортен град, бе валидирана през днешния ден от кмета на Варна Иван Портних, шефа на Регионалния исторически музей Игор Лазаренко и Светла Христова, основен експерт „ Административни действия и човешки запаси “ в " Български пощи " ЕАД, Североизточен район, съобщи кореспондент на Радио " Фокус " - Варна . На тържеството участва и създателят на плана Димитър Трайчев. Марката съставлява стилизирано изображение на емблематичната колонада на входа на Морската градина на фона на хоризонта. Номиналната й стойност е 0.65 лева

Избрахме да валидираме тази пощенска марка, отдадена на огромния празник, пред знаковата постройка на Регионалния исторически музей, където се съхранява най-старото обработено злато в света, привличащо доста туристи в нашия град ", съобщи пред присъстващите кметът Иван Портних. Той уточни, че продължаваме да работим за одобряването на Варна като дестинация четири сезона. " На прага сме на един сложен летен туристически сезон. С въвеждането на критериите и разпоредбите за влизането на задграничните туристи в страната се основават ясни правила за хотелиери и за туроператори. Вярвам, че с общи старания ще успеем да се оправим ", разяснява още кметът.

" Радвам се, че марката се валидира пред постройката на РИМ Варна, тъй като тази година се празнува и още една годишнина - 120 години от основаването на Варненското археологическо сдружение. Преди Варна да се трансформира в морски курортен център, тя е била център на културен туризъм ", съобщи шефът на музея Игор Лазаренко.

Десислава ВАСИЛЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР