Варна спечели отличие на Българската агенция за инвестиции в конкурса

...
Варна спечели отличие на Българската агенция за инвестиции в конкурса
Коментари Харесай

Варна с отличие от БАИ за инвестиции в образованието

 Варна завоюва отличие на Българската организация за вложения в състезанието " Инвеститор на годината 2020 “. Наградата в категория " Община с най-вече вложения “ бе присъдена за най-мащабни вложения в просветителна инфраструктура.

През предходната година Варна е вложила над 90 млн. лева в основаване на по-добри условия за обучение на младежите, като нарастването на средствата по отношение на 2019 година е с 10 млн. лева, макар рецесията. Победителят стана явен на гала, която бе извършена онлайн, в наличието на вицепремиерите Томислав Дончев и Марияна Николова, както и на номинираните в обособените категории. Домакин на събитието бе изпълнителният шеф на Българската организация за вложения Десислава Трифонова.

  " Благодаря за високата оценка за Варна, това ни стимулира да продължим да работим още по-активно за развиването на града и основаване на нови работни места. Не инцидентно нашата идея е Варна да бъде град на знанието! Факт е, че обичайно влагаме съществени средства в просветителна инфраструктура, с голямата поддръжка на държавното управление. Важна цел е и привличане на високотехнологични производства, на стимулирани и образовани фрагменти. Затова разчитаме на 6-те университета във Варна, които годишно генерират за пазара доста готови младежи. Това е опция да ги задържим, като им предложим опция за сполучлива професионална реализация “, разяснява кметът на Варна. Той напомни, че основен план за града и района е и построяването на Индустриална зона Варна. Тя ще бъде осъществена на 10 000 дка, което я трансформира в най-голямата в страната. Проектът се осъществя взаимно с Община Аксаково, като следва дефинитивно приемане на Общия организационен проект от Националния експертен съвет. Зоната е ситуирана на извънредно атрактивно място. Територията дава отговор на най-високите стандарти за бизнес - с непосредственост до автомагистрала “Хемус ", със съществуващия пътен възел до село Слънчево и почналата процедура по създаване на втория пътен възел - до град Игнатиево, до остарелия път Варна-София, пристанищните комплекси – Варна-Запад и Варна-Изток, фериботния комплекс в Белослав. През територията минават магистралните водопроводи Девня-Варна, Китка-Варна, както и високоволтов далекопровод и захранващ газопровод. 

Тази година в състезанието на БАИ са били подадени над 60 кандидатури от компании във всички сфери на стопанската система, автомобилостроенето, осведомителните технологии и опазването на здравето, регионални администрации, общини. Голямата премия за " Инвеститор на годината “ 2020 бе връчена на Петър Стоилов, изпълнителен шеф на Нестле България.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР