Варна. Ремонтът на Аспаруховия мост във Варна започва от днес

...
Варна. Ремонтът на Аспаруховия мост във Варна започва от днес
Коментари Харесай

Варна: Ремонтът на Аспаруховия мост започва от долното строене, в следващите дни шофьорите ще преминават без ограничение по съоръжението

Варна. Ремонтът на Аспаруховия мост във Варна стартира от през днешния ден със строително-монтажни работи по долното строене на оборудването. Това оповестиха от пресцентъра на Агенция " Пътна инфраструктура " . Поради това, че метеорологичните прогнози в идващите дни не разрешават замяна на хидроизолацията и осъществяването на нужните за това действия, придвижването по моста на този стадий няма да се лимитира и водачите ще продължат да минават по него както нормално.
При възстановяване на времето ще бъде въведена краткотрайна организация на придвижването и ще бъде затворено платното за Бургас, а трафикът ще се насочи в платното за Варна по ремонтираните през предходната година уреди 3 и 5. Достъпът до пристанище Варна Изток и Южната промишлената зона няма да се лимитира. Предстои и ремонт на сектор от автомагистрала „ Черно море “.
Ремонтът на оборудване 6 от Аспаруховия мост включва бетонови работи, нова хидроизолация, фуги, асфалт, маркировка, знаци, ограничаващи системи, парапети и т. н. Мостът е в употреба от 1976 година и е съществена връзка на ж. к. „ Аспарухово “ с останалите квартали от община Варна. Ремонтът му е належащ, защото не е ремонтиран от към 40 години. През предходната година със средства от републиканския бюджет стартира поетапното възобновяване и бяха ремонтирани три от оборудванията в посока Варна, идвайки от квартал „ Аспарухово “ и автомагистрала „ Черно море “ - уреди 1, 3 и 5. Тази година преди началото на летния сезон приключи ремонтът на уреди 2 и 4.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР