Варна. Ръководителят на Представителството на Европейската комисия в България Огнян

...
Варна. Ръководителят на Представителството на Европейската комисия в България Огнян
Коментари Харесай

Огнян Златев, ЕК: Нуждата от устойчиви отношения между ЕС и Турция изисква политическа воля и от двете страни

Варна. Ръководителят на Представителството на Европейската комисия в България Огнян Златев взе участие в обществена полемика, отдадена на вероятностите за връзките сред Европейски Съюз и Турция след срещата на високо ниво във Варна. Това оповестиха от Представителството на Европейската комисия в България
Златев напомни думите на ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, че " това беше лидерска среща със смесени усеща, само че не и смесени послания. Тя се оказа сполучлива по повод възобновяването на открития и градивен разговор с Турция и възобновяване атмосферата на доверие. "
Трябва да наблегнем на тематиките и ползите, които ни сплотяват, вместо на тези, които ни разделят, уточни още Огнян Златев. През последната година разговорът продължи по въпроси от външната политика и сигурността, по-конкретно за Сирия, Либия и Ирак, антитероризма, енергетиката, превоза, стопанската система и търговията.
Турция и Европейски Съюз построиха плодотворно съдействие и във връзка с Механизма за подкрепяне на сирийските бежанци. До края на декември 2017г. бяха подписани контракти за 3 милиарда евро с 72 плана, от които са се възползвали 1,2 милиона бежанци. Към днешна дата заплащанията по механизма са достигнали 1,95 милиарда евро, уточни още ръководителят на Представителството на Европейска комисия в България. Той означи и значимата роля на България като ръководител на Съвета на Европейски Съюз за поддържане на разговора и възстановяване на връзките с Турция.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР