Варна приключи успешно проект по програма Еразъм+ V.O.T.E(The Voices Of

...
Варна приключи успешно проект по програма Еразъм+ V.O.T.E(The Voices Of
Коментари Харесай

Варненското ОУ “Никола Й. Вапцаров“ приключи успешно престижен проект

Варна завърши сполучливо план по стратегия Еразъм+ „ V.O.T.E(The Voices Of The Earth) - Гласовете на земята 2020 година начало, край 2023 година “.



Целта на плана бе да покаже по какъв начин светът бързо се трансформира в място за всеобщо хабене на своите запаси, заради неналичието на обучение, по отношение на изменението на климата, знанията и уменията за грижата за планетата, хората и животните, които живеят на земята.



Като интернационален екип, учителите от варненското учебно заведение желаеха да извърнат внимание на околна среда и климатични цели, обществена и просветителна стойност на европейското културно завещание, и подсилване и развиване на основни пълномощия и гражданска интензивност.



Целите за стабилно развиване ги насочиха към създаването на по-целенасочена и смислена образователна стратегия, обвързвана с избора на всекидневен метод на живот, който ни оказва помощ да реализираме по-добро и по-устойчиво бъдеще за всички.



В плана участваха екип от 6 партньорски учебни заведения, работещи дружно с повече от 2000 деца на възраст от 4 до 11 години, и повече от 150 учители и учебни общности от България, Италия, Гърция, Испания, Турция и Обединеното кралство.



Всяко едно от учебните заведения има набор от социално-икономически, културни и екологични разлики и дружно всички започнаха да се оправят с някои от сериозните екологични провокации, пред които всички сме изправени дружно.



Въпреки компликациите, подбудени от пандемията Ковид-19, всички действия по плана са осъществени, а всички набелязани цели – достигнати, което приказва за добре свършена екипна работа под мотото „ Заедно можем повече “.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР