Варна. Приключи осмият пореден ден във Варна с искане за

...
Варна. Приключи осмият пореден ден във Варна с искане за
Коментари Харесай

Варна: Приключи протестът в града с искане за оставка на правителството

Варна. Приключи осмият следващ ден във Варна с искане за оставка на държавното управление, съобщи кореспондент на Радио " Фокус " - Варна . Протестиращите към този момент се разотидоха. Първоначално те се бяха събрали пред постройката на Община Варна, след което блокираха за малко придвижването на кръстовището в региона и се насочиха на пешеходно шествие в посока към Катедралата. Този път полицейските чиновници не стопираха придвижването по бул. " Мария Луиза ", защото броят на протестиращите беше към 50 души. Докато те се придвижваха в дясното платно, в лявото платно колите имаха опция да минават. Така трафикът бе блокиран за относително малко време.
Исканията на протестиращите са за понижаване на Данък добавена стойност за медикаменти, учебници, книги и артикули от първа нужда, за използване на разпоредбите на Конвенцията за хората с увреждания, разтрошаване на монополите в секторите енергетика и горива, анулация на нарастването на налозите за остарели коли и понижаване на цената на застраховката " Гражданска отговорност ", нарастване на заплатите и пенсиите, използване на ограничения против демографската рецесия, както и обезпечаване на транспарантна среда за осъществяване на обективни избори.
Протестът продължава и на следващия ден, от 14.00 часа пред постройката на Общината, като се планува и автошествие, което ще тръгне към Общината от 13.00 часа, от паркинга на комерсиалния обект на ул. " Атанас Москов ".
Марияна ВАЛЕНТИНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР