Варна. Необходимостта от мерки, които да ограничат съществуването на т.нар.

...
Варна. Необходимостта от мерки, които да ограничат съществуването на т.нар.
Коментари Харесай

Варна: Мерки за ограничаване на спортните клубове фантоми бяха обсъдени в приемния ден на народния представител от ГЕРБ Владимир Вълев

Варна. Необходимостта от ограничения, които да лимитират съществуването на така наречен спортни клубове фантоми, бяха разисквани в приемния ден на народния представител от ГЕРБ Владимир Вълев. Въпросът бе подложен от Радостин Димитров, ръководител на клуб „ Титан ” – Варна, оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ – Варна . Той предложи да се лишава лицензът на клубовете, които не правят активност. „ Една година е задоволително дълъг период, с цел да се реши дали един клуб работи със спортисти, дали взе участие в надпревари или съществува единствено на хартия като част от някоя федерация ”, счита Димитров. „ В момента работна група в Народното събрание разисква точно ограничения против клубовете фантоми. Целта е да се предложи ефикасен механизъм, преди новият закон за спорта да влезе за разискване на второ четене. В признатите към този момент на първо четене текстове се планува спортните клубове да могат да членуват единствено в една федерация и наложително да разполагат с треньори ”, изясни Владимир Вълев. По думите му с новия закон минималният брой на клубовете, членуващи във федерациите, се усилва от 7 на 15, като се изисква те да бъдат регистрирани в най-малко три административни области.
„ Има хрумвания и за действието на надзорен орган, който да следи дали клубовете развиват активност ”, осведоми националният представител. Той увери, че задачата на новия закон е да се подобрят изискванията за спорт, като се ускори контрола върху организациите, които получават държавно финансиране. Владимир Вълев поздрави Радостин Димитров за триумфите на клуб „ Титан ”, чийто надарен играч – 16-годишният щангист Христо Христов, бе разгласен от Световната федерация по повдигане на тежести за най-талантлив кадет в света за 2017 година Младежът, който стана международен и европейски първенец, бе отличен и с наградата „ Спортист на Варна ” за 2017 година „ Успешните състезатели са лицето на българския спорт. Като състезател знам какъв брой доста труд и ограничения има зад всеки орден ”, показа Вълев, който е троент европейски и троент международен първенец по кикбокс, както и притежател на пояса на WAKO PRO при експертите в К-1. Варненският народен представител пожела на спортния клуб още доста първенци и победи.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР