Варна, морската столица на България. Водата все още е топла,

...
Варна, морската столица на България. Водата все още е топла,
Коментари Харесай

Твоят град, твоят глас, твоят вот – Euronews Bulgaria дава думата на хората от Варна

Варна, морската столица на България. Водата към момента е топла, само че варненци не влизат в морето.

Вие къпете ли се в морето?

Въобще.

Защо?

Мръсно е на всички места. Има една избрана част на морската. Топлата вода му споделяме, тъй като никой не минава оттова. Там е под всякаква рецензия и неприятното е, че каналът се изтича в морето. Моля ви направете нещо с топлата вода, писна ни да мирише на яйца, недоволстват хората от Варна.

Явно сме привикнали на това, което се случва, не обръщаме внимание, всеки си е замислен в личните си проблеми.

Мисля, че българите като цяло не си пазят градовете и градините. Постоянно е мръсно на всички места. Но това по-скоро опира до възпитанието на хората, изясняват варненци.

Години наред фекална тръба замърсява Варненското езеро. Станахме от дивана на Евронюз и проверихме в какво положение е. Тръбата потегля от помпената станция в село Тополи, минава под Аспаруховия мост, само че вместо да стигне до пречиствателната станция, субстанциите от вътрешността й се изливат свободно...в морето.

Рибарите са всеки ден са под Аспаруховия мост. Свикнали са с миризмата, а другите оттенъци на водата даже не им вършат усещане

То дори от време на време си тече тъкмо една кафява, мръсна вода и миризлива. Ние тук горе-долу хващаме риба и самата риба е цялостна с нечистотия, описа риболовец.

А страната и локалната власт си трансферират топката - кой би трябвало да закопе тръбата.

Обратно на сушата. През месец март общината даде 175 милиона лв. за ремонт на 90 улици. Наведнъж. А огромна част от тях не престават 9 месеца по-късно.

Дълги години нищо не се правеше. Може да е и поради изборите, не знам какво си мислят политиците във Варна, само че е мъчно. Аз пребивавам на една от улиците, която е в ремонт от месеци. Но моите терзания са дали ремонтите са качествени, изрази съмнение гражданин на морската столица.

По към момента ремонтиращите се улици вървят и нови 60 електрически рейса.

Да, отлично, благодарим, че пуснахте нови рейсове - огромни и нови, само че заран вътре има 500 индивида и е отвратително. Така че апелирам ви, Община Варна, пуснете по-големи рейсове заран, моли млад варненец.

Автобусите са на доста рядко. Сутрин, когато има трафик, когато хората отиват на работа, когато учениците отиват на учебно заведение, рейсовете са на 15-20 минути и доста се пълнят, удостоверява тезата му различен.

Най-големият проблем за младите обаче се оказа сигурността. Хората желаят да има повече лампи, камери и полицейско наличие, изключително лятото, когато морската столица не спи.

Гласувам с ясната концепция, че нещата зависят от мен. Ако седнем и чакаме някой да оправи нещата, това значи, че желаеме да се върнем в предишното, когато са ни “оправяли ”. Ние не желаеме това, безапелационни са хората.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР