Варна може да се превърне в едно наистина привлекателно място

...
Варна може да се превърне в едно наистина привлекателно място
Коментари Харесай

Инж. Коста Стоянов, „Възраждане“: Варна може да се превърне в едно наистина привлекателно място за живот, ако управлението на града се смени

Варна може да се трансформира в едно в действителност привлекателно място за живот, в случай че ръководството на града се смени. Това съобщи претендентът за кмет на „ Възраждане “ във Варна инж. Коста Стоянов на среща с жители. Той уточни, че с цел да се промени актуалната обстановка в морската столица и тя да възвърне блясъка си,  е належащо Варна да употребява своя цялостен капацитет за интегрирано развиване. 

„ Това не е елементарен развой и е илюзия, в случай че някой споделя, че за 1 година Варна ще се промени  драстично. Не би трябвало да забравяме, че десетилетия наред градът постепенно, само че несъмнено е губил своя искра и престиж. За да можем да ги върнем, са нужни извънредно доста старания, само че имам вяра, че варненци ще гласоподават със сърцата си и ще оставят апатията и навикът да ги води. На първо място е значимо морската столица да запази своята еднаквост. Но паралелно с това би трябвало и да се отвори към модерната и конкурентноспособна стопанска система, осигуряваща образован стопански напредък, пространствена съгласуваност и достъп до услуги. Това ще стане посредством нови вложения, които ще дойдат, когато община и страна обезпечат условия за това. “, безапелационен бе Стоянов. 

Той уточни и някои от главните цели на „ Възраждане “ в тази посока:

- Развитие на Варна като прелъстителен стопански център.

- Създаване на нови стопански зони, нови интермодални терминали.

- Развитие на промишлеността и основаване на работни места посредством привличане на вложители.

- Регистриране на промишлен парк.

- Изграждане на високотехнологичен парк на териториите на „ Острова “ и „ Малка чайка “.

Гражданите на Варна също ще бъдат част от този развой, съобщи претендентът за кмет на „ Възраждане “. Той уточни, че варненци ще вземат участие директно в ръководството на морския град.

„ Това ще се случи посредством образуване на локални референдуми и допитване до варненци по по-значими локални тематики. 

По този метод жителите ще бъдат по-активни и аз като предстоящ кмет  ще се вслушвам в техните хрумвания и решения. За да се осъществя тази самодейност, ще бъде въведена електронна система. Така всеки един проблем ще може да бъде обсъждан бързо и решението на проблемите ще идва за дни, а не след години “, сподели още Коста Стоянов.

Възраждане е с номер 42 в бюлетината.

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР