Варна е сред първите големи градове в страната, подготвени да

...
Варна е сред първите големи градове в страната, подготвени да
Коментари Харесай

Решено: Детската градина за 4-годишните във Варна става задължителна!


Варна е измежду първите огромни градове в страната, готови да вкарат мярката. Кандидатстването ще става в градините, където ще бъдат обявявани и свободните места за банкет.

За тази есен, с цел да обезпечи оптимален обсег на 4-годишните деца, общината е планувала спомагателни близо 350 места в детските градини в другите региони.  До края на идната година по Програмата на Министерството на образованието и науката за създаване, продължение, надстрояване и реорганизация на детски ясли, градини и учебни заведения Варна ще разполага с още почти 550 места. Приоритетна част от тях ще бъдат избрани за обсег на идващите набори 4-годишни деца.

На днешното съвещание съветниците одобриха Стратегия за развиване на предучилищното и учебното обучение в община Варна за интервала 2021-2025 година Одобрен бе и Годишен проект на дейностите за поддръжка на личностно развиване на децата и учениците за тази година.

С решение на локалния парламент Общината ще продължи да оказва помощ на хората, които се нуждаят от средства за лекуване или за покриване на комунално-битови потребности. Гласувано бе 237 души да получат еднократна обществена помощ. Общата стойност на подпомагането е в размер на 58 250 лева, като по това перо до края на годината остават близо 138 000 лева

Финансова поддръжка от общината ще бъде оказана и на други 200 варненци със здравословни и репродуктивни проблеми. Сред тях са 39 двойки, борещи се за дете, на които им предстоят медицински проучвания и операции или процедури с донорска яйцеклетка. За задачата от бюджета на общинската инвитро стратегия ще бъдат отпуснати 106 500 лева

С решение на локалния парламент 125 души, от които 16 деца, ще получат еднократни помощи за лекуване в размер на общо 49 250 лева.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР