Варна доказа, че местната власт може да бъде напазарувана –

...
Варна доказа, че местната власт може да бъде напазарувана –
Коментари Харесай

Портних след загубата: Варна доказа, че местната власт може да бъде напазарувана

Варна потвърди, че локалната власт може да бъде напазарувана – и в Общинския съвет, и в администрацията. На процедура виждаме по какъв начин бизнесът си купи кмет. Това съобщи изгубилият кметския балотажв морската столица Иван Портних.

В първото си публично изказване след вота Портних уточни главната причина за изборната си загуба. Досегашният кмет на Варна отдава неуспеха си на вота главно на проточилите се поправки, които, по думите му, са били превърнати в основен инструмент в предизборната акция и са били добре синхронизиран скрит план.

Портних е на мнение, че в тази ситуация става дума за добре плануван политически рекет с ремонтите. Изпълнителите съзнателно забавили работата си, а неудобствата за жителите са били употребявани за влияние върху публичната настройка. Това се е отразило на изборната интензивност и варненци не са били стимулирани да гласоподават.

Според претендента на ГЕРБсрещу него е бил формиран Отечествен фронт, а вотът за съперника му на балотажа идвал от избрана посока и не бил нито партиен, нито мажоритарен.

„ Лъжите на „ Промяната ” започнаха да се срутват още през вчерашния ден, в изборния ден. Например лъжата на Коцев, че Варна се ръководи от стопански кръгове. Ако беше по този начин, той нямаше да получи мощна поддръжка от всички стопански групировки, събрани към „ презастроителите ” на „ Алтернативата на жителите ” и други такива.

Бизнесът влага милиони в акцията на Благомир Коцев и на ПП-ДБ като цяло. Интересно е по какъв начин тези средства ще бъдат възобновени, тъй като надали някой би вложил, без да чака възвръщаемост. Скъпата реклама, подплатена с корпоративния избор, предопределя, че тези спонсори ще чакат някакъв резултат от този, който са спонсорирали ”, разяснява Иван Портних. Според него, ¾ от варненци не желаят модела „ Благомир Коцев ”, поради изборните резултати.

 Доскорошният кмет на Варна призна, че ще бъде общински консултант през идващия мандат. „ С болшинство или без, се надявам този Общински съвет да работи в полза на варненци, а не в полза на някакви други кръгове, които ние не знаем. Ако е по този начин, ние, несъмнено, ще сме дейна част. Ще сме коректив дали великодушните обещания, които се дадоха в предизборната акция от нашите съперници, ще бъдат изпълнявани ”, безапелационен бе Портних
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР