Варна. 12 каруци, 4 моторни триона и близо 20 пространствени

...
Варна. 12 каруци, 4 моторни триона и близо 20 пространствени
Коментари Харесай

12 каруци, 4 моторни триона и близо 20 пространствени кубически метра дърва за огрев задържаха само за седмица горските от СИДП

Варна. 12 каруци, 4 моторни триона и близо 20 пространствени кубически метра дърва за огрев задържаха единствено за седмица горските от СИДП, оповестиха от пресцентъра на Североизточно държавно дружество . 8 от каруците са иззети на територията на ДГС-Нови пазар, 2 в ДГС-Варна и по една в ловните стопанства Паламара и Тервел, където има и един иззет трион. Още три моторни триона на бракониери са прибрали горските в ДГС-Нови пазар. Най-много нелегално добити дърва за огрев още веднъж са арестувани в Нови пазар – 8,5 кубика и Варна – 7,5 кубика. 42 акта по Закона за горите са формирани на противозаконните дървосекачи.

Близо 1000 са инспекциите на територията на СИДП за интервала 17.01-24.01.2022г. Най-много са инспекциите при ловците – 415, при обектите за рандеман на дървесина – 212 и при моторните транспортни средства извършващи действия в държавните горски територии – 227.

Със захлаждането на времето се усилват набезите в горските територии. Ръководството на СИДП приканва жителите, които станат очевидци на бракониерска сеч или други нерегламентирани действия в горите, да подадат сигнал на народен телефон 112.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР