Варианти на коронавируса, предшестващи Омикрон, вероятно са съществували отдавна, заяви

...
Варианти на коронавируса, предшестващи Омикрон, вероятно са съществували отдавна, заяви
Коментари Харесай

Омикрон е съществувал далеч преди Алфа и Делта, но останал скрит

Варианти на ковид, предшестващи Омикрон, евентуално са съществували от дълго време, съобщи един от откривателите на новия вид, представен от ДПА.

" Според сегашните ни информация, ранна форма на Омикрон се е оформила като обособен вид още преди появяването на Алфа и Делта ", съобщи Волфганг Прайзер от университета Стеленбош, покрай Кейптаун.

Този вид вирус евентуално е еволюирал в продължение на месеци, без да притегли внимание. " Въпросът е: за какво Омикрон остана прикрит толкоз дълго и едвам в този момент се популяризира? Дали не са липсвали една или две разновидности, които да му разрешат да се популяризира бързо ", попита Прайзер.

Най-старите доказателства за разновидността досега датират от първата половина на ноември. Омикрон, открит за пръв път в Република Южна Африка и Ботсвана, има изключително огромен брой разновидности, засягащи и протеина, посредством който се прикачва за човешките кафези.

В Германия досега са доказани 4 случая и има съмнения за още 8. Експерти обаче допускат, че към този момент има други случаи. Според Европейския център за надзор и предварителна защита на болесттите до няколко месеца разновидността може да стане преобладаващ в Европа. Засега няма съответни данни до каква степен е инфектиран и дали води до по-тежко протичане на заболяването, само че по предварителна информация Омикрон има съществени преимущества пред разновидността Делта.

Успоредно с това близо две трети от германците биха подкрепили предложение имунизациите против Ковид-19 да станат наложителни - такова предложение ще бъде импортирано в Народното събрание. Това демонстрира оповестено изследване, представено от ДПА на фона на апела на ръководителя на Европейски Съюз държавите-членки да обмислят наложителната имунизация. Вероятният предстоящ канцлер Олаф Шолц към този момент съобщи, че има желание да внесе в Бундестага проектозакон за наложителната имунизация през февруари или март.

63 на 100 от запитаните германци са подкрепили имунизацията против ковид да стане наложителна за живеещите в Германия. 30 на 100 са се оповестили срещу, а 7 на 100 не са дали отговор. В изследването на института ЮГов, извършено от 1 до 3 декември, са взели участие 2067 души.

При започването на имунизацията в Германия преди към година, в края на декември 2020 година, към 56 на 100 подкрепяха наложителната имунизация, а 33 на 100 бяха срещу.

Вероятният предстоящ канцлер Олаф Шолц съобщи, че има желание да внесе в Бундестага проектозакон за наложителната имунизация през февруари или март.

По данни на института Роберт Кох броят на случаите е намалял леко. Новите случаи са 42 055, а инфектираните на 100 000 души за последните 7 дни са 439,2. Предишната седмица новите случаи бяха 44 401, а броят на инфектираните на 100 000 души за една седмица - 446,7.

Институтът обаче предизвести, че доста случаи евентуално не се оповестяват, тъй като повишаването на броя на хоспитализациите не оставя на здравните служащи задоволително време за следене и записване на всички случаи.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР