Вариантът Омикрон на новия коронавирус предизвиква лека форма на инфекцията

...
Вариантът Омикрон на новия коронавирус предизвиква лека форма на инфекцията
Коментари Харесай

Омикрон не предизвиква тежка инфекция при ваксинираните

Вариантът Омикрон на новия ковид провокира лека форма на инфекцията при хора, имунизирани против Covid-19, само че неимунизираните може да са застрашени от хоспитализация при болест, сподели здравният министър на РЮА Джо Паахла, представен от информационните организации.

" Вариантът Омикрон провокира лека форма на болестта при имунизираните, само че усилва броя на хоспитализациите измежду неимунизираните ", сподели той на брифинг.

" Имаме удостоверение на данните, че разновидността Омикрон се предава елементарно от човек на човек ", сподели южноарфиканският здравен министър и прикани неимунизираните бързо да се защитят.

Той означи, че в началото разновидността се е показал в Ботсвана. " Все още не знаем по какъв начин и къде е зародил ", добави той.

Министърът на опазването на здравето на Република Южна Африка разгласи, че страната навлиза в четвъртата си вълна от коронавирусната зараза поради разновидността Омикрон. Той обаче акцентира, че на този стадий лечебните заведения не са застрашени от напън, съобщи Ройтерс.

Министърът посочи, че инфектирани с новия вид на вируса са регистрирани в седем от деветте провинции в страната. Той изрази вяра, че здравните управляващи ще се оправят с Омикрон, без новият вид да аргументи гибелта на прекалено много хора.

Пандемичната конюнктура през миналите седем дни беше белязана от появяването на нов вид на ковид - B.1.1.529, който Световната здравна организация след това назова с гръцката писмен знак Омикрон. Експерти, на които СЗО е упълномощила да наблюдават развиването оповестиха, че този вид има голям брой разновидности и някои от тях са много притеснителни.

Според здравната организация новият вид на вируса може да се популяризира по-бързо от предходните, а някои предварителни данни сочат, че при него има нараснал риск от наново заразяване.

Като защитна мярка против разпространяването на Омикрон редица страни неотложно стопираха полетите от Република Южна Африка, където се твърди, че е открит първият случай, и прилежащи на РЮА страни. Други затвориха границите си за пасажери от тези страни или за чужденци, които са ги посещавали неотдавна, а трети постановиха ограничаващи ограничения като карантиниране. Въпреки реакцията обаче от от ден на ден места се оповестява за поява на случаи на Омикрон.

Междувременно фармацевтичните компании започнаха да събират данни за това до каква степен употребяваните в този момент техни ваксини са използвани към новия вид на вируса и към този момент работят за адаптирането им.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР