Вариантът Делта изглежда не разболява по-тежко децата в сравнение с

...
Вариантът Делта изглежда не разболява по-тежко децата в сравнение с
Коментари Харесай

Вариантът Делта не разболява по-тежко децата в сравнение с предишните вълни

Вариантът Делта наподобява не разболява по-тежко децата спрямо по-ранни форми на новия ковид, заяви организация " Ройтерс ", представена от Българска телеграфна агенция.

Британски учени разгласиха преди няколко месеца сходен извод за разновидността Алфа по отношение на истинския вирус Sars- CoV-2. Новите данни демонстрират, че децата не се разболяват по-тежко и от разновидността Делта, спрямо по-ранните форми.

Учените са сравнили две групи деца - 694, инфектирани с разновидността Алфа от декември 2020 до началото на май 2021, и 706, инфектирани с разновидността Делта от края на май до началото на юли.

Както пишат в medRxiv, преди обявата да е рецензирана от експерти, децата, заразили се с разновидността Делта, са имали малко повече признаци, само че и в двете групи хоспитализациите са били редки, както и случаите на дълготрайно боледуване. И в двете групи половината деца са се разболели за не повече от пет дни.

Изводите са сходни с данните, оповестени от американския Център за надзор и профилактика на болесттите. " Макар и да има повече случаи на инфектирани деца, проучванията не демонстрират по-тежко боледуване ", съобщи шефът Рошел Уолънски. По думите му има повече деца с Covid-19, тъй като случаите в общността са повече.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР