„Върху вас ще се изсипят последствията от десетилетия на застой,

...
„Върху вас ще се изсипят последствията от десетилетия на застой,
Коментари Харесай

Радев към служебния кабинет: Очаквам укрепване на държавността и организирането на честни избори

„ Върху вас ще се изсипят следствията от десетилетия на застой, компрометираната още от началото имунизация. Аз чакам от вас с изключение на укрепването на държавността и организирането на почтени избори, поредните”.

Това сподели президентът Румен Радев, преди да показа новия състав на служебния кабинет. Той се разграничава от предходния единствено с три имена.

Както беше авансово обявено, Кирил Петков и Асен Василев не са част от новото държавно управление. Валери Белчев ще е министър на финансите, а Даниела Везиева става министър на стопанската система. Смяна има и в министерството на превоза – поста поема Христо Алексиев. Досега министър беше Георги Тодоров.

„ Можем да погледнем с задоволство през месеците през които носихме отговорност. Правителството разкри тежкото завещание, осветли и пресече голям брой корупционни схеми, приключи рекета върху бизнеса, упражняван от предходното ръководство, усъвършенства се Планът за възобновяване и резистентност, провежда присъственото образование в училище”, регистрира президентът.

По думите му този сполучлив образец е капитал за политическото бъдеще на родината.

„ Позволете ми на първо време да благодаря на президента за доверието и оценката на свършеното досега от служебния кабинет. Доверие, което от името на новоназначения длъжностен кабинет давам обещание да бъде целесъобразно по най-хубавия начин”, сподели Стефан Янев, който още веднъж ще е длъжностен министър председател.

Той удостовери думите на президента, че една от главните задания на новия кабинет ще е провеждането на почтени избори.

„ Тук е моментът да подчертаем, че изборите са пиедестал на демокрацията и аз се надявам българските гласоподаватели да бъдат задоволително стимулирани да вземат участие в идните избори, тъй че да имаме градивна и ефикасна настройка на политическото председателство в бъдещия парламент.

Държавата не може да си разреши да действа в перманентна политическа рецесия. Нуждаем се от държавно управление, подкрепено от устойчиво парламентарно посланичество, което да прави промени и да предлага смислени политически хрумвания и визии, които, несъмнено, да бъдат подкрепени с нужните законодателни иницативи. Защото българските жители заслужават това, тъй като България се нуждае от устойчива перспектива”, акцентира Янев.

Първото съвещание на новия длъжностен кабинет ще се организира през днешния ден от 11 ч.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР