Върховният съд постанови в сряда, че водещата имиграционна политика към

...
Върховният съд постанови в сряда, че водещата имиграционна политика към
Коментари Харесай

Депутатите от торите ще поискат ново законодателство в Руанда да отмени законите за правата на човека

Върховният съд постанови в сряда, че водещата имиграционна политика към.

Политика онлайн: Джеймс Клевърли за малко не помни къде работи и прави коварство digs

Премиерът отхвърли апелите за анулация на проекта, като сподели, че ще бъде подписан нов контракт и ще бъде признато „ изключително законодателство “, с цел да се разгласи източноафриканската страна за безвредна и да се отговори на опасенията на съдиите.

Въпреки това, някои депутати от торите са скептични по отношение на периодите и се опасяват, че новият законопроект към момента може да бъде оспорен.

Групата на новите консерватори ще направи три претенции, с цел да спре това да се случи, в това число че новото законодателство не ползва Закона за правата на индивида на Обединеното кралство.

Руанда е „ разочарована “ от решението на Върховния съд по отношение на схемата за леговище в Обединеното кралство

Те ще кажат, че би трябвало да включва и клаузи „ без значение “, с цел да анулира всички интернационалните контракти или закони, които биха могли да блокират проекта.

И те също желаят да дадат пълномощия на министрите да подценяват по този начин наречените „ забрани за пижама “ - които са заповеди от съдии в последната минута, които могат да спрат излитането на самолети.

Групата депутати желае законодателството да бъде направено неотложно, тъй че да може да влезе в действие преди идващите общи избори. < /p>

Писмото натрупва нов напън върху господин Сунак, който заложи премиерския си пост на обещанието да „ спре лодките “.

Но с изборите, идни най-късно през януари 2025 година, време изтича, с цел да одобри ново законодателство, което може да отнеме месеци.

По-рано канцлерът Джеръми Хънт сподели, че не може да подсигурява, че полетите ще отидат до Руанда през идната година - явно опонира на позицията на господин Сунак от сряда, че схемата ще бъде проработи до пролетта, макар решението на Върховния съд.

Hunt не предлага гаранция за Руанда

Върховният съд на Обединеното кралство съобщи, че схемата не е законна, защото има риск хората, изпратени в Руанда, да бъдат депортирани в страните те бягат от (термин, прочут като връщане).

Съдиите споделиха, че това опонира освен на Европейската спогодба за правата на индивида (ЕКПЧ), която доста депутати от торите желаят да изоставен, само че и на други интернационалните контракти и вътрешното законодателство на Обединеното кралство.

Прочетете още:

Обяснение - по какъв начин държавната политика се озова в съдилищата?

Тепърва следва -be-published контракт с Руанда се чака да се опита да отговори на опасенията на Върховния съд по отношение на връщането.

Не е ясно обаче по какъв начин държавното управление счита, че може да заобиколи законите за правата на индивида и интернационалните конвенции, или по кое време ново законодателство ще бъде показано пред Народното събрание.

Членовете на Камарата на лордовете предизвестиха, че препоръчаният законопроект за изключителни закони евентуално ще срещне съпротива и може да бъде блокиран от горната камара.

Бившият арбитър от висшия съд Джонатан Сумпишън сподели пред BBC, че проектът за потребление на закон за оповестяване на Руанда за безвредна е " конституционно в действителност много необикновен " и би " дейно отменил " решение на най-висшия съд на Обединеното кралство.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР