Върховният съд на Страната на баските, автономен регион в Испания,

...
Върховният съд на Страната на баските, автономен регион в Испания,
Коментари Харесай

Съдът на Страната на баските отхвърли ковид паспорта за заведения

Върховният съд на Страната на баските, самостоятелен район в Испания, отхвърли настояването на локалното държавно управление за въвеждането на наложителен Коронавирус паспорт за достъп до заведения за хранене, нощни заведения и питейни заведения, съобщи БНР.

Аргументът на съдиите е, че няма висока заболеваемост, нито претоварване на болничната система, а процентът на имунизираните е доста висок - 90%, заради което въвеждането на наложителното потребление на европейския зелен документ не е неотложно.

Коронавирус паспортът към този момент се употребява в самостоятелните райони Каталуния, Галисия и Балеарските острови, а в други въвеждането му се обмисля като вид от локалните управляващи.

За да бъде въведен обаче, се изисква експлицитното позволение на Върховния съд. Поради плавното повишаване на случаите на инфектирани, които към този момент са приблизително за страната 132 на 100 000 поданици, районните държавни управления на самостоятелните провинции се презастраховат и желаят да го вкарат.

Очаква се Навара да изиска позволение от съда идната седмица, а Арагон към този момент е направил запитването и чака съдиите да се произнесат. В случая със Страната на баските, управляващите имат три дни да апелират решението на съда, което те оповестиха, че няма да създадат.

 В същото време централното държавно управление на премиера Педро Санчес разгласи, че оставя районните кабинети да взимат сами решения по какъв начин да ръководят пандемията на своя територия.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР