Върховният съд на САЩ, натрупан от десни съдии, назначени от

...
Върховният съд на САЩ, натрупан от десни съдии, назначени от
Коментари Харесай

„Току-що чухте ли Джон Робъртс да крещи?“: Върховният съд на САЩ ще има огромно влияние на изборите през 2024 г.

Върховният съд на Съединени американски щати, насъбран от десни съдии, назначени от Доналд Тръмп и изправен пред рецесия на публичното доверие в неговата безпристрастност, беше пъхнат в разгара на президентските избори през 2024 година посредством редица мощно упрекнати и сериозни случаи.

Динамитното решение от предходната седмица на Върховния съд на Колорадо, което дисквалифицира Тръмп от първичните президентски избори на щата на съображение, че той взел участие в протест на 6 януари 2021 година съвсем несъмнено ще се озове пред най-висшия съд в страната. Правният екип на Тръмп уточни, че ще апелира и деветте съдии от висшия съд ще бъдат подложени на напън да поемат делото или да рискуват правно комплициране да се популяризира с настъпването на изборната година.

В допълнение към решението в Колорадо, върхът съдът също беше помолен да се включи в правосъдната борба сред Тръмп и специфичния прокурор на Министерството на правораздаването Джак Смит в наказателното гонене на някогашния президент за опита му да подкопае изборите пр...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР