Върховният съд на Руската федерация разреши на живущи, на които

...
Върховният съд на Руската федерация разреши на живущи, на които
Коментари Харесай

В Русия: Пушиш на балкона - плащаш компенсация на съседите

Върховният съд на Руската федерация позволи на живущи, на които им пречи тютюневият пушек, да желаят отплата за нанесени морални вреди от съседи, пушещи на балкона, заяви meduza.io.
" Гражданите, обитавайки жилищно помещение, имат право на удобна обкръжаваща среда, свободна от въздействието на тютюнев пушек и други последствия от използването на тютюн, обусловени от пушенето на съседите ", гласи решението на съда.
Решението за настояването на отплата става факт след тъжба на двама поданици на Новосибирск. Делото траяло две години. Ищецът желал да забрани на съседа си да пуши и настоял за 250 хиляди рубли отплата. Съдиите от по-нисшата инстанция отклонили настояването му. Върховният съда, обаче признал правото на съседа да желае отплата поради цигарения пушек и отменил отчасти решението на по-нисшата инстанция. Така жалбоподателят ще получи 5 хиляди рубли отплата.
През 2013 година в Русия бяха признати ремонти в законодателството, които доведоха до възбрана за пушене в асансьорите и пространствата за общо прилагане на блоковете. През септември 2017 година бе неразрешено и тютюнопушенето на разстояние от 10 м на входовете на жилищните блокове.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР