Върховният съд на Испания постанови днес, че девет от дванадесетте

...
Върховният съд на Испания постанови днес, че девет от дванадесетте
Коментари Харесай

От 9 до 13 години затвор за лидерите на каталунските сепаратисти

Върховният съд на Испания постанови през днешния ден, че девет от дванадесетте държавни чиновници, организирали референдума за самостоятелност, са отговорни за държавна измяна, протест и корист с обществени средства.

 © БГНЕС
Ориол Жункерас, който изпълняваше длъжността вицепрезидент на Каталуния от януари 2016 година до октомври 2017 година, бе наказан на 13 години затвор за ролята си в организирането на референдума за самостоятелност през 2017 година

" Върховният съд осъди Ориел Жункерас на 13 години затвор на съображение корист с обществени средства ", се споделя в решението.

Осем други политици ще бъдат вкарани в пандиза за 9 до 13 години, като към 100 години затвор ще бъдат разпределени сред наказаните. Други трима обвинени бяха приети за отговорни за непокорство, само че не бяха наказани на затвор.

Бившият глава на каталунското държавно управление Карлес Пучдемон осъди ръководещите, като назова присъдите " безчовечие ".

" 100 години затвор общо. Зверство. Време е да реагираме за бъдещето на нашите синове и дъщери. За демокрацията. За Европа. За Каталуния ", написа той в Туитър.

Гражданите, които поддържаха отцепването от Испания, проведоха протест, призован от Каталунското национално заседание по-рано този месец в чест на втората годишнина от референдума за неоторизираната самостоятелност на района.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР