Върховният съд на Бразили окончателно отказа на Турция да екстрадира

...
Върховният съд на Бразили окончателно отказа на Турция да екстрадира
Коментари Харесай

Бразилия не позволи екстрадиция на обвинен за съучастие в преврата срещу Ердоган

Върховният съд на Бразили дефинитивно отхвърли на Турция да екстрадира предприемача Али Сипахи, съобщи ГНЕС.
Турция упреква Сипахи в тероризъм и връзка с водачите на опита за прелом от 2016 година. Бразилските съдии обаче взеха решение, че предприемачът няма да получи обективен развой в Турция и отхвърлиха настояването на Анкара с единомислещ избор.
Али Сипахи беше арестуван в Бразилия и прекара известно време в ареста, само че беше освободен през май и изчака решението на съда на независимост. Сипахи, който живее от 12 години в Бразилия, има ресторант в Сао Пауло, женен е и има дете. Той не крие, че работи за Бразилско-турския културен център и Турско-бразилската комерсиална камара - организации, свързани с придвижването " Хизмет " на проповедника Фетхулах Гюлен.
Гюлен, който отдавна живее в Съединени американски щати, беше посочен от Турция като уредник на опита за прелом против Реджеп Ердоган. Той изрично отхвърля обвиняванията.
Анкара назовава " Хизмет " терористична организация, само че членовете ѝ настояват, че това е спокойно придвижване, което проповядва умерена форма на исляма и дава обучение.
Десетки хиляди бяха задържани в Турция по обвинявания, че принадлежат към организацията. Турция даже организира секрети интервенции за залавянето на членове на " Хизмет " в непознати страни, измежду които Украйна и Косово.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР