Върховният съд и номинацията на съдия Ейми Барет от президента

...
Върховният съд и номинацията на съдия Ейми Барет от президента
Коментари Харесай

Върховният съд, Covid-19, икономиката, расизмът и насилието в първия дебат между Тръмп и Байдън

Върховният съд и номинацията на арбитър Ейми Барет от президента Доналд Тръмп. Това бе една от първите тематики, по които предстоящо се сблъскаха остро довечера в ефирен спор Доналд Тръмп и Джо Байдън.
 Над милион американци към този момент са дали своят вот
Над милион американци към този момент са дали своят вот

Чрез попълнени бюлетини, подадени по пощата

Както е известно, демократите и Байдън са срещу да се назначи в този момент нов арбитър на мястото на умрялата Рут Гинзбург, защото изборите наближават.

Тръмп обаче освен уточни като своя номинация, само че и придвижи кандидатурата ѝ напред.

Байдън изрази паниката си, че Барет ще нанесе удар против така наречен предоставяща здравна застраховка на десетки милиони американци, която Тръмп се бори да анулира.
 Байдън разгласява данъчните си заявления
Байдън разгласява данъчните си заявления

След следващия скандал към Тръмп и часове преди дебата

След разменените съвсем другарски кимвания и поздрави, дебатът бързо се разгорещи, като на Байдън се наложи да призове противника си да замълчи.

Няма ли да замълчите?, попита Байдън в опит да го надвика и да приказва, до момента в който Тръмп неведнъж го прекъсна.

Повод за тази реакция бе втора от главните тематики за вечерта - битката с ковид.

Америка продължава да е водеща в света по обща заболеваемост и смъртност , със 7,27 милиона случая и 209 000 смъртни случая.
 Снимка 498397
Източник:

Байдън атакува Тръмп за битката му с пандемията , като съобщи, че е изпаднал в суматоха и няма проект, който да помогне на американците да излязат от рецесията.

Бившият вицепрезидент посочи, че до момента в който Съединени американски щати съставляват по-малко от 5% от международното население, 20% от хората по света, умряли от Covid-19, са американци.

На всички обвинявания Тръмп отвърна с " Грешно ", след което се подигра на постоянството на Байдън в носене на маска за лице.

Тръмп се похвали, че хиляди хора са участвали на политическите му манифестации през последните месеци, което даде мотив на Байдън да го упрекна, че излага живота на хората на риск.

Тръмп упрекна Байдън ще е подготвен да " затвори " цялата страна, с цел да спре разпространяването на ковид. Той се похвали, че администрацията му е построила най-голямата стопанска система в историят ".

Тръмп упрекна Китай за рецесията и ковид, както постоянно го прави през последните месеци.

Първият ефирен сред кандидатите за президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп и Джо Байдън се организира в университета Case Western Reserve, Кливлънд, щата Охайо.

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) t
Той стартира без здрависване сред претендентите, защото са в действие ограничения против пандемията. Кандидатите не носят маски за лице.

Гостите в залата са едвам стотина.

Форматът на дебата е от шест сегмента по 15 минути по следните тематики: достиженията на двамата претенденти, Върховният съд, Covid-19, стопанската система, расизмът и насилието в градовете и изборният развой.

Двамата претенденти ще вземат участие общо в три дебата.

Протестиращи и деятели о т двете страни на политическия набор проведоха демонстрации в Кливланд при започване на дебата.
 Тръмп и Байдън излизат на първи спор на фона на свадите към водача на Съединени американски щати
Тръмп и Байдън излизат на първи спор на фона на свадите към водача на Съединени американски щати

Двамата претенденти ще вземат участие общо в три дебата

Кливланд се готви за евентуални безредици и вълнения отвън дебатите. Затова полицейското наличие в региона е засилено.

Припомняме, че часове преди дебата Байдън и претендентът за вицепрезидент на демократите Камала Харис разгласиха си заявления.

Преди това тематиката забърка Тръмп в следващия скандал поради отхвърли му да направи същото и разкритията на пресата, че е плащал подозрително малко налози за последните години.

Доналд Тръмп се отбрани с довода, че е платил високи налози и способността му да ги заобикаля е просто неговото възползване от законовите " малки врати " за това.

Байдън от своя страна се опита да трансформира тематиката в наказание на признатата от републиканците данъчна промяна и означи, че Тръмп заплаща по-малко федерални налози, в сравнение с учителите.

Байдън употребява случая преди дебата да " удари " Тръмп поради многочислените му насмешки и подозрения към противника. Както е известно, президентът обществено позволи, че демократът е на стимуланти и

It’s debate night, so I’ve got my earpiece and performance enhancers ready.
— Joe Biden (@JoeBiden)
" Това е вечерта за спор. Затова си подготвих слушалките и стимулантите ",написа Байдън в " Туитър " под фотография на слушалки за телефон и кутия сладолед.

Тръмп изиска преди спор и двамата претенденти да се подложат на проучване за приложимост на стимуланти, както и на ушите си от неутрална трета страна, с цел да се подсигурява, че не носят никакви устройства, посредством които може да се предава информация.

Байдън отхвърли.

Също в " Туитър ", Байдън уважи и умрелите единствено за няколко месеца 200 000 американци от ковид, като показа, че вижда зад този брой празните им места и резултатът не би трябвало да е толкоз скръбен.

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump)
Тръмп, от своя страна, се заяде с Байдън поради разкритията за бизнеса на неговия наследник.

Тръмп нападна по-рано Хънтър, че е злоупотребявал с ситуацията на татко си в администрацията на Обама за корупционни цели. Тръмп също съобщи, че Хънтър Байдън е получил 3,5 милиона $ от съветска милиардерка Елена Батурина, брачна половинка на някогашния кмет на Москва Юрий Лужков.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР