Върховният лидер на Иран, аятолах Али Хаменей заяви в понеделник,

...
Върховният лидер на Иран, аятолах Али Хаменей заяви в понеделник,
Коментари Харесай

Иран обвинява САЩ в унищожаване на палестинската идентичност

Върховният водач на Иран, аятолах Али Хаменей съобщи в понеделник, че задачата на американския проект за мир в Близкия изток е да се унищожи палестинската еднаквост, съобщи Агенция Франс Прес.

Той се срещна с делегация на радикалното палестинско придвижване Хамас в Техеран, водена от Салах Ал-Арури, заместник-ръководител на политическото бюро на групата, считан за терорист от Съединени американски щати.

Целта на този рисков скрит план е да се унищожи палестинската еднаквост и ние не би трябвало да им го разрешаваме, сподели Върховният водач по отношение на по този начин наречената " договорка на века " на администрацията на Тръмп.

" Един от методите да се противопоставим на този скрит план е палестинският народ да почувства, че е напреднал ", продължава Хаменей. До наскоро палестинците се биеха с камъни, само че през днешния ден те са оборудвани с прецизни ракети и това значи прогрес ", добави той.

Посещението на делегацията на Хамас в Иран през 2017 година бележи края на разединението сред страните, което стартира, когато Хамас отхвърли да поддържа сирийския президент Башар Ал-Асад, непосредствен съдружник на Иран, в въстанието против него. Смята се, че Иран е спрял да доставя оръжия на терористичната група.

Обрат настъпи през лятото на 2017 година, когато водачът на Хамас Исмаил Хания благодари на Иран за неговата неограничена поддръжка за Бригадите Ал Касам и за приноса за развиването на военните качества на Хамас.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР