Върховният комитет на Катар публикува официално изявление в отговор на

...
Върховният комитет на Катар публикува официално изявление в отговор на
Коментари Харесай

Върховният комитет на Катар с официално изявление в отговор на протеста на националния отбор на Дания

Върховният комитет на Катар разгласява публично изказване в отговор на

Датските играчи ще носят изчистени екипи по време на Световното състезание, с които ще стачкува против погазването на човешките права в страната. Титулярните фланелки ще бъдат напълно червени, а аварийните - черни, като и на двете марката Hummel и емблемата на федерацията се сливат с екипа.

Домакините на Мондиала дадоха отговор с остро изказване.

" Откакто завоюва правото да провежда Световното състезание по футбол, Върховният комитет работи старателно дружно с държавното управление на Катар, с цел да подсигурява, че този шампионат ще обезпечи трайно обществено завещание. Поради тази причина ние оспорваме изказванието на Hummel, че Световното състезание е коствало живота на хиляди хора. Освен това, ние с цялото си сърце отхвърляме омаловажаването на нашия същински ангажимент за отбрана на здравето и сигурността на 30 хиляди служащи, които построиха стадионите за Мондиала и другите инфраструктурни обекти ", се споделя в изказването.

" Същият ангажимент в този момент е в действие за 150 хиляди служащи в другите браншове за шампионата и 40 хиляди служащи в хотелиерството. Тежестта постоянно би трябвало да бъде на страните да вършат повече за отбрана на правата на хората по целия свят, в това число и в Дания. Работата на Върховния комитет е приета от голям брой организации в интернационалната общественост за правата на индивида като модел, който е ускорил напредъка и е подобрил живота на хората ", прибавят уредниците.

" Реформите в Катар са приети от Международната организация на труда и от Международната конфедерация на профсъюзите за пример в района. Както всяка страна, напредъкът по тези въпроси е пътешестване до безкрайност и Катар е зает с това пътешестване. Настояваме Футболната асоциация на Дания да съобщи тъкмо резултатите от подробната връзка и работа с Върховния комитет и да подсигурява, че това е обявено вярно на техните сътрудници в Hummel ", написа в формалното изказване.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:

Instagram:

Фейсбук:

LinkedIn:

TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР